ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Підприємство на Городенківщині незаконно використовувало земельну ділянку вартістю понад 2 млн грн

Тисменицькою місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву в інтересах держави про звільнення земельної ділянки загальною площею 22 га вартістю близько 2 млн грн. 

Встановлено, що на підставі рішення одного з органів місцевого самоврядування Городенківського району із суб’єктом господарювання укладено договір оренди земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, пише Фіртка.

Як з’ясувала прокуратура, передача в користування суб’єкту господарювання відбулася в порушення вимог земельного законодавства, оскільки земельні торги не проводилися, договір оренди у встановленому законом порядку не реєструвався.

Вказані дії органу місцевого самоврядування призвели до незаконного користування суб’єктом господарювання земельною ділянкою та втрати можливості отримання територіальною громадою селища відповідних капіталовкладень у бюджет за використання земельної ділянки. 

Звертаючись до суду, прокуратура вимагає визнати незаконним і скасувати рішення органу місцевого самоврядування та звільнити незаконно зайняту земельну ділянку.

Нагадаємо: Коломийська прокуратура повертає державі земельну ділянку вартістю 4 млн грн