ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині триває доброчинна акція "Валіза у майбутнє - Подаруй крила особливим випускникам"

Мальтійська Служба Допомоги у рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» ініціювала благодійний проєкт «Валіза у майбутнє» для 40 випускників з Івано-Франківських обласних центрів соціальної підтримки дітей та сімей (Долина, Тлумач), спеціальних шкіл (Печеніжин, Калуш, Черче), міжрегіонального центру соціально психологічної реабілітації дітей, що в Медині та з містечка Милосердя Святого Миколая, що у Крихівцях. Мета акції – забезпечити випускників речами першої необхідності у самостійному дорослому житті за межами інтернату.

Вперше проєкт був організований у 2018 для 18 випускників Печеніжинської школи-інтернату.

Як зазначається, це вже 4 акція, за попередні 3 роки було спаковано 93 валізи на загальну суму 582 802,00 грн. Доброчинну акцію підтримали тисячі жертводавців. "Цього року нам недостатньо просто скласти 40 валіз, тому ми вирішили розширювати горизонти проєкту", зазначають ініціатори.

"Своєрідним патроном акції «Валіза в майбутнє» є Святий Миколай, тому слідуючи принципам  святого, який невтомно допомагає всім потребуючим, разом з валізою ми хочемо подарувати випускникам трішки чуда, віри та надії на краще майбутнє. Тож, започатковуємо стипендії святого Миколая для 8 кращих випускників за успіхи у навчанні, спортивні чи мистецькі досягнення", - кажуть організатори.

Щоб долучитись до акції, Ви можете принести нові товари з переліченого нижче списку або скласти грошову пожертву в офісі Мальтійської Служби Допомоги за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.Лесі Українки 1, або ж на Картку Приватбанку 5169330520033777 чи розрахунковий рахунок в Приватбанку IBAN UA543366770000026003052517914, код ЄРДПОУ 25683158. Отримувач: БО Мальтійська Служба Допомоги. Призначення: благодійна пожертва. Акція «Валіза в майбутнє». Без ПДВ.

За зібрані кошти Мальтійська Служба Допомоги підготує для випускників "валізи в майбутнє". Така валіза міститиме в собі: постільну білизну, ковдру, подушку, плед, рушники, набір посуду, сковорідку, праску, чайник,термос, фен, флешку, набір інструментів, набір для шиття, настільну лампу та предмети особистої гігієни - ті речі, якими ми власне користуємось щодня.  Ці подарунки волонтери вручать випускникам безпосередньо на свято останнього дзвоника, щоб вже від наступного дня випускники хоч трішки, але були спокійніші за своє «завтра». 

 У рамках акції у грудні 2020 для 42 випусників Долинської, Печеніжинської, Рогатинської,та Солотвинської спеціальних шкіл-інтернатів було передано в руки валізи з речами першої необхідності для самостійного життя поза межами школи-інтернату на суму 265 500 гривень.

Читайте також: Благодійний фонд "Покуття" Андрія Іванчука провів акції до Дня захисту дітей. ФОТО

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.