ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині розпочались оперативно-профілактичні заходи "Мак": поліцейські нагадують про відповідальність

Мета заходів – виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків. Працівники поліції проводять відпрацювання щодо виявлення осіб, які свідомо вирощують наркотичні рослини та намагаються їх збувати.
 
Профілактичні заходи триватимуть до 23 вересня 2022 року. Правоохоронці зосереджують увагу не лише на викритті осіб, які незаконно культивують нарковмісні рослини, а й працюють над недопущенням витоку наркосировини з об’єктів легального культивування в незаконний обіг.
Нагадуємо: чинним законодавством заборонено незаконне вирощування маку та конопель.
У разі виявлення незаконних насаджень снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, власнику загрожує адміністративна відповідальність (стаття 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення).
За незаконний посів понад 100 рослин маку чи понад 10 рослин конопель законодавством передбачено кримінальну відповідальність (стаття 310 Кримінального кодексу України).
Посіви маку на території держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.
Тож правоохоронці закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження наркотичних рослин до найближчих відділів та відділень поліції, або на лінію «102».
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.