ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині призупинили діяльність спортзалів і фітнес-центрів

Вчора, 15 червня, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва відбулося позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Йшлося про протиепідемічну ситуацію на території області, пов’язану із гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Розпочинаючи засідання комісії, Віталій Федорів зауважив: «Упродовж останніх днів значно зросла кількість прикарпатців, які занедужали на коронавірусну хворобу. Показник захворюваності на 100 тисяч населення впродовж семи днів зріс й становить 13,44 при урядовому нормативі 12. Тому необхідно вижити заходів щодо посилення карантинних заходів на Прикарпатті та задля цього напрацювати узгоджене і дієве рішенні комісії ТЕБ і НС».

Обговорювали зняття пом’якшувальних обмежень на території області, що стосуються роботи закладів фізичної культури і спорту, культури, які були прийняті на попередніх засіданнях Регіональної комісії ТЕБ і НС. Наголошувалось й на порядку проведення культурно-масових та релігійних заходів у карантинних умовах.

В результаті комісія вирішила частково зняти пом’якшувальні карантинні обмеження на території області. Зокрема, у протоколі засідання йдеться про призупинення роботи закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів.

Також вирішили призупинити роботу закладів культури з прийманням відвідувачів (за рішенням власника).

Служби у храмах дозволити з розрахунком не більше однієї особи на 10 м кв.

Нижче - скрін з протоколу засідання:

До темиІвано-Франківщина не готова до чергового етапу послаблення карантину