ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломия на карантині: підстави, за яких продовжать і як не захворіти

Понад 1500 тисячі коломийських школярів не відвідують заняття через хворобу, тому від сьогодні Коломия – на карантині. Таке рішення вчора прийняли в міській раді на  засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС.

Ініціаторам засідання виступило Управління освіти. Щодня до полудня установа, згідно з розпорядженням, надає інформацію про стан відвідування всіх навчальних закладів шкільної та дошкільної освіти міста до Коломийської міськрайонної філії державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр». Провівши аналіз,  присутні на засіданні прийняли рішення призупинити навчальний процес.

«Справа в тому, що середній показник захворюваності на ГРЗ у школах міста становить 20,5%, - пояснює начальник Коломийської міськрайонної філії державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр» Іван Ковальчук. - Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, якщо захворюваність серед дітей перевищує 20%, органи місцевого самоврядування чи Управління освіти можуть призупинити навчальний процес, щоб вірус не поширювався. Аналогічна ситуація з дитячими садочками».

Найбільше хворих у ліцеях №9 – 30,1%, №4 – 24,1% і № 3 – 23,4%. Щодо садочків - найвищий відсоток захворюваності у ДНЗ №18 – 34,7% і № 20 – 25,5%.

«Карантин триватиме до 12 лютого. Класні керівники та вихователі спілкуватимуться з батьками та якщо до того часу кількість хворих не зменшиться, вимушені канікули автоматично продовжать ще на тиждень – до 17 лютого», - каже Іван Ковальчук.

Щоб не захворіти, варто дотримуватися найпростіших стандартних рекомендацій, радить головний лікар Коломийської дитячої лікарні Олег Токарчук:

  1. Вчасно робити щеплення від грипу.
  2. Відчувши симптоми хвороби, не відвідувати навчальний заклад або роботу, щоб не поширювати вірус.
  3. Якомога частіше мити руки з милом, а при можливості – ще й обробляти антисептиком.
  4. Багато пити.
  5. Під час чхання прикривати рота, щоб не розповсюджувати мікроби.

Будьте здорові!

Юлія МАРЦІНОВСЬКА

Економимо ваш час: найважливіші новини про Коломию читайте тут https://t.me/dzerkalomedia