ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Митрополит Епіфаній відслужив панахиду за душі спочилих борців за волю України у Дем'яновому Лазі. ФОТО

Сьогодні у Меморіальному комплексі «Дем’янів Лаз», у рамках візиту на Прикарпаття, Предстоятель Православної церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відслужив панахиду за душі спочилих борців за волю України.

Спільно з Епіфанієм  помолилися  представники влади і духовенства, родини, матері загиблих захисників України та громадськість краю, повідомляє пресслужба ОДА.

Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній зазначив, що поминальна панахида відправляється за тими героями, які вже відійшли у вічність та віддали свої життя заради незалежної та цілісної України.

Він наголошував, що їх жертовний подвиг змінив Україну: «На священному для кожного з нас місці ми молимося за тих, хто відійшов у вічність. Згадуємо тих невинно убитих і закатованих людей, які отримали вирок за любов до своєї Батьківщини, прагнули жити в українській незалежній державі. Ми пам’ятаємо й тих, кого називаємо «Небесною сотнею», невинно убієнних наших героїв, які без зброї в руках змінили вектор розвитку нашої країни. Молимося й за воїнів, які на Сході України відстоювали та продовжують відстоювати територіальну цілісність нашої Батьківщини».

Також Митрополит Епіфаній розповів про важливість будівництва єдиної помісної Української православної церкви.