ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Лікар з Коломиї удостоєний Ордена Святого Пантелеймона - однієї з найпрестижніших нагород у сфері медицини. ФОТО

Завідувач гінекологічного відділення КНП «Коломийська ЦРЛ» Ростислав Ігорович Петруняк удостоєний однієї із найпрестижніших нагород у сфері медицини – Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» в окремій та єдиній номінації на час воєнного стану «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором».
Ростислав Петруняк є високопрофесійним фахівцем, кандидатом медичних наук. У лютому 2015 року був мобілізований і проходив військову службу в Попасній, де доводилося оперувати під обстрілами. Надавав допомогу не тільки пораненим як військовий хірург, але й місцевим жінкам як акушер-гінеколог. Згодом неодноразово їздив на Луганщину з волонтерською допомогою, йдеться на сторінці Профспілки працівників охорони здоров’я Івано-Франківської області.
З лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну – військовий лікар, рятує життя нашим захисникам.
Як повідомив голова регіональної ради з присудження Відзнаки доцент Іван Мельник, церемонія вручення нагороди «Орден Святого Пантелеймона. Честь професії» відбулася 9 серпня, у день святого великомученика і цілителя Пантелеймона, у Києві. Звідти Ростислав Петруняк повернувся на Миколаївщину продовжувати військову службу.
"Вітаємо Ростислава Ігоровича з високою відзнакою!" - йдеться у дописі. 
 
Зазначимо, цьогоріч «Орденом Святого Пантелеймона» нагородили  23 найкращих медиків України.
Довідково

Відзнака має тривалу історію. У 2009 р. Міністерство охорони здоров'я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров'я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров'я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України. 

 З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук'янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) та ін. 

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.