ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Лежать у коридорах на списаних ліжках. Ситуація з COVID-19 у лікарнях Франківська

Пацієнти, хворі на коронавірус, у міських лікарнях Франківська лежать у коридорах на списаних ліжках. Про це на оперативній нараді у міського голови повідомила начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко, пише Суспільне Карпати.

Зараз у стаціонарах лікують 579 хворих, 114 пацієнтів – іногородні. ЦМКЛ заповнена на 92 %. Зараз там лежить 331 пацієнт, 55 хворих – у перинатальному центрі. Міська лікарня № 1 заповнена на 114 %.

"З відділень, які не призначалися для лікування хворих на COVID-19, позабирали ліжка. В обидвох лікарнях люди лежать у коридорах, підняли всі ліжка, старі і списані. Ми не можемо сказати, що це є повноправне ліжко. Та ці люди тимчасово покладені у коридорах. Лікарні реально є заповнені", - зазначила Бойко.

Міський голова Руслан Марцінків доручив до кінця тижня розгорнути ще 100 ліжок для пацієнтів з Івано-Франківська.

"Те, що ми возимо в Лисець, в інші лікарні, то люди скаржаться і дзвонять. Я розумію, що це проблеми не вирішить. Але я думаю, що ви маєте бути готові. Хочете тут (ред. – у міськвиконкомі) відкрити, то візьмемо за власний рахунок відпустку, зробіть тут шпиталь. Треба спортзал – дамо, треба ще якийсь медичний заклад, то запропонуйте. Я не хочу слухати кожен день, що люди не можуть попасти до лікарні. У мене за вчора більше 50 звернень, що людей не обслуговують, і вони не мають де отримати допомогу", - зазначив міський голова.

У середньому за минулий тиждень в області щодня фіксували 650 нових випадків. Померлих кожної доби було 8-9. Натомість тих, хто одужав, приблизно 300. За словами Марії Бойко, кількість позитивних випадків удвічі більша за тих, хто одужав.

"Реальна кількість тих, хто хворий, приблизно у три рази більша. Це ті, які легко перехворіли чи не зверталися до лікаря. Діти у нас не так часто хворіють. За останню добу був лише один випадок, за тиждень – п’ять. Вчора у поліклініки звернулися понад 290 людей. Більше ста людей отримали позитивні тести", - говорить Марія Бойко.

Фото ілюстративне

До теми: Хворіють по другому колу і важче: репортаж з "червоної" зони COVID-відділення Івано-Франківська. ВІДЕО

Читайте також: В лютому фонд "Покуття" Андрія Іванчука безкоштовно передав лікарням Прикарпаття 165 тонн кисню

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.