ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Кращі футболісти з бідних сімей

Рахім Стерлінг - один з кращих гравців Англії останніх років, а 20 років тому його мати з чотирма дітьми, включаючи маленького Рахіма, емігрувала до Британії з Ямайки. Сім'я довго не мала постійного житла, але мама поодинці все ж зуміла виростити дітей, серед яких був у майбутньому один з найбільш високооплачуваних футболістів Британії. Для того, щоб отримати бонус на ставку, переходите на e2e4.ge.

В Англії досить багато мігрантів з Ямайки, колишня колонія, але мало хто з них стає крутими футболістами. Так що для багатої Британії такі історії не дуже звичні, але ще як звичні для решти світу. Сьогодні ми поговоримо про великих футболістів, які виросли в бідних сім'ях.

Роберто Карлос

Його батьки цілими днями пропадали на полях, де вирощували каву і отримували за це сущі копійки, на які прогодувати чотирьох дітей було дуже складно. Саме тому вже в 12 років Роберто влаштувався на роботу в текстильній фабриці, паралельно граючи за команду заводу. В одному з таких матчів його і примітив скаут місцевої професійної команди і насилу домовився з керівництвом фабрики, щоб ті відпустили хлопця на перегляд. Що було далі - вже історія. Всілякі титули з «Реалом» і збірною Бразилії і звання кращого лівого захисника в історії футболу.

Луїс Суарес

Луїс так само, як і Роберто ріс у бідній багатодітній родині, а коли у віці 12 років батько, який не мав постійного заробітку, цю сім'ю кинув, залишивши маму Луїса, прибиральницю, одну з сімома дітьми, стало дуже складно. Родині не вистачало грошей не те, що на бутси, а навіть просто на яке-небудь взуття. Луїс часто грав на вулиці і тому у нього склався свій оригінальний стиль, який помітили скаути «Насьоналя». У 18 років Луїс вже дебютував за клуб, отримавши перший контракт і жити стало легше. Зараз Суарес найкращий бомбардир в історії збірної Уругваю і двічі володар Золотої бутси.

Карлос Тевес

Карлоса кинула власна мати, коли хлопцеві було 6 місяців, а в шестирічному віці Карлос залишився ще й без батька, якого вбили на вулиці. У підсумку хлопця з братом і сестрою усиновила тітка, яка жила ще бідніше зі своїми чотирма дітьми, але вибору не було. Це дивовижний випадок, тому що після таких жахливих умов вийшов абсолютно нормальний футболіст. Незважаючи на складне дитинство, шрам на обличчі від пролитого окропу і практично відсутність виховання, він зміг вирости в дуже дисциплінованого футболіста, а кілька років тому ще й став найбільш високооплачуваним футболістом у світі.

Зінедін Зідан

Зінедін вийшов з типової для нинішньої збірної Франції сім'ї мігрантів з Алжиру. Батьки поїхали поїхали шукати кращого життя у Франції. Там і народився Зінедін – наймолодший з п'яти дітей. Батько працював комірником, а мати стежила за сімейством. Зізу, як часто буває з молодшими, був самим розпещеним, цілими днями був на вулиці і вбирав культуру передмістя Марселя, поки в 14 років його не помітили скаути і не забрали в футбольний інтернат, пообіцявши батькам, що у хлопчика будуть хороші умови життя і освіту. Але після дитинства, проведеного на вулиці, вчитися Зідан взагалі не хотів і постійно отримував догани від батьків. У цій історії ключову роль зіграла майбутня дружина Зідана Веронік. Вона з дуже пристойної сім'ї і з нею гравець почав жити вже у віці 19 років. У підсумку дівчина буквально вправила мізки Зідану, з часом він вийшов на новий рівень, а сповна розкрився тільки в 26 років, в результаті ставши кращим футболістом останніх 50 років за версією УЄФА.