ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коршів - Печеніжин – 3:1. Як минув фінальний матч "Покуття футбол фест" на Коломийщині. ФОТО

Вщент заповнені трибуни, команди, заряджені виключно  на перемогу, біля стадіону для парковки автомобілів всі місця зайняті - так у Воскресінцях відбувався фінал турніру "Покуття футбол фест", організований БФ "Покуття", ініціатором створення якого є народний депутат України Андрій Іванчук. 

Вчора у фінальному поєдинку коломийської зони  зійшлися два представники   - Коршів та Печеніжин. Паралельно в городенківській зоні зустрічались команди   Стрільчого та Рашкова.

"Маємо повторення двотижневого фіналу Кубку району – коли команди Печеніжин та Коршів вже зустрічались між собою, змагаючись за престижний трофей, побачимо чи вийде реванш в Коршева, в минулій грі (в кубку району) перемогу в серії пенальті здобули представники Печеніжина. Тому вважаю, що Коршів буде ще більш вмотивованим сьогодні.  До виходу в фінал обидві команди зустрічались - відповідно Коршів з Матеївцями, а Печеніжин з Дебеславцями. Впевнено пройшовши перші ігри, здобувши перемоги із однаковим рахунком 3:0, обидва фіналісти отримали певні проблеми футбольного характеру в матчах-відповідях, можливо, спрацювала недооцінка суперника чи надмірна впевненість у перемозі, тим не менше вони в фіналі. І я переконаний, що ця гра буде запеклою і цікавою", - на початку матчу  поділився думкою президент ФК "Покуття" Олександр Тарасюк.

Турнір, що обєднує людей

З перших хвилин матчу команди обмінялись моментами, гра відбувалась на зустрічних курсах. Проте в середині першого тайму, вийшовши віч-на-віч із голкіпером, відзначився саме Коршів – 1:0. На перерву команди пішли з таким рахунком. А ми продовжили спілкуватись із гостями та вболівальниками, які до Воскресінців приїхали цілими сім’ями, щоб повболівати за рідне село.

Анні Гультейчук – 16, вона вболівальниця Коршева, сюди приїхала з друзями, розповідає, що любить цей вид спорту віддавна, як і рідне село: “Футбол – це життя, спорт, і це здорово, наша команда дуже сильна, я часто відвідую її матчі, є палкою вболівальницею. Частіше б проводились такі турніри для глядачів”.

Також на матчі були присутні представники міської та селищної рад. Ми поспілкувались із Любомиром Білейчуком, сільським старостою:

Важливість таких турнірів надзвичайно велика, адже ми будували ці майданчики, трибуни, щоб тут займались спортом і використовували за призначенням, тому я завжди радий, коли звертаються і прагнуть провести різноманітні турніри на нашому полі, адже  в першу чергу це популяризація футболу, здорового способу життя. А ще це слугує своєрідною мотивацією для дітей і молоді, які приходять на такі матчі.”

Другий тайм розклав всі крапки на і

15 хвилин перерви минуло, розпочався другий тайм матчу. Печеніжин намагався відігратись, проте марно  - в середині другого тайму Коршів подвоїв свою перевагу - 2:0. Здавалось, що матч іде до логічного завершення, проте правий півзахисник Печеніжина був проти, інтрига повернути 2:1. Та  ближче до завершення матчу команда Коршева забиває всій третій гол, знімаючи всі питання про переможця   матчу. 3:1 - остаточний рахунок поєдинку.

Глядачі радіють, роблять пам’ятні фото на згадку із футболістами, які представляли їх рідне село. Переможцям вручають кубок, а от сертифікати на футбольні форми отримують усі учасники змагань.

Тут вони футболісти, проте в житті в кожного своя професія, справа

Капітан команди Коршів, Іван Яцишин - залізничник,  футболом живе вже близько 20 років, після перемоги також поділився враженнями:

“Емоції однозначно тільки радісні, Печеніжин дуже хороша команда, з якою нам неабияк приємно грати в футбол. Дякуємо організаторам цього турніру за можливість пограти із хорошими командами, дуже приємно, що команда постаралась своїми зусиллями та працею і ми вийшли до суперфінального поєдинку, до якого будемо готуватись по-максимуму, адже також знаємо, що команди в Городенківському регіоні дуже сильні”.

Його партнер по команді Олексій Жупник є вчителем фізичного виховання, футболом займається з дитинства:
“Приємно грати в такій команді, в нас хороший колектив, всі на позитиві. Звісно бувають і поразки, як-от в двотижневому матчі за кубок району, Печеніжин в тому матчі був сильніший. Футбол – це командна гра, тут один за одного, а ще ми стараємось для вболівальників. Турнір дуже хороший, подивіться, який аншлаг на трибунах", – підсумовує гравець.

Переможець коломийської зони в супер-фіналі змагатиметься із переможцем городенківської за головний трофей турніру – майданчик із штучним покриттям. В своєму фінальну матчі Рашків обіграв Стрільче – 6:3.Традиційно винагорода всім учасникам турніру – це футбольні форми та футбольні бонуси, які отримують учасники після кожної гри від БФ “Покуття” в залежності від етапу турніру, до якого вони проходять.

АВТОР: Віталій Бирчак

ФОТО:  Ярослав Коник