ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийський суд засудив до довічного позбавлення волі вбивцю малолітньої дівчинки

18 січня суд присяжних Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області у закритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження стосовно жителя Косівського району, який вчинив замах на зґвалтування малолітньої, що спричинило особливо тяжкі наслідки, який не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі і умисно заподіяв смерть - вбивство, малолітньої дитини, поєднане із зґвалтуванням, вчиненими із особливою жорстокістю (ч.3повідомляє пресслужба  ст. 15, ч. 4 ст. 152, п.п. 2, 4, 10 ч.2 ст. 115 КК України).
Про це повідомляє пресслужба суду.
Під час судового розгляду встановлено, що подія мала місце у червні 2015 року в одному із сіл Косівського району. Обвинувачений, перебуваючи на ринку, побачив малолітню потерпілу 2006 року народження, після чого схопив її ззаду за шию та затягнув вглиб чагарника, з наміром вступити з нею в статеві зносини. Почувши відмову потерпілої та долаючи її опір, повалив дитину на землю та здавив руками шию, до припинення нею будь-якого опору, у результаті чого остання перестала дихати. Продовжуючи свої злочинні дії, обвинувачений за допомогою уламка шиферу та розбитої горловини пляшки завдав цілий ряд ударів. Після вчинення вбивства з метою приховання слідів злочину, обвинувачений прикрив труп потерпілої гілками та травою і покинув місце події.
При призначенні покарання, суд врахував ступінь суспільної небезпеки скоєного кримінального правопорушення, яке відповідно до ст. 12 КК України є особливо тяжким та особу винуватого, який раніше двічі притягався до кримінальної відповідальності та засуджувався за корисливі тяжкі злочини, по відношенню до майна жінок із застосуванням насильства небезпечного для життя чи здоров"я потерпілих осіб, що по місцю проживання характеризується негативно.
Обставини, що пом'якшують покарання судом не встановлені.
Обставиною, яка обтяжує покарання є рецидив злочинів.
Вироком суду обвинуваченого Я. визнано винуватим та призначено покарання довічне позбавлення волі.
Вирок законної сили не набрав.
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.