ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиянам на замітку: чому потрібно пристібатися ремнем безпеки навіть на невеликій швидкості. ВІДЕО

Прикарпатські поліцейські роз'яснюють краянам, чому потрібно пристібатися ремнем безпеки навіть на невеликій швидкості.

Так, при зіткненні на 30 км/год ви не загинете, але отримаєте серйозні травми. А якщо і зустрічний автомобіль їхав на тій же швидкості? При лобовому зіткненні вже на швидкості в 50 км/год вага людини зростає до трьох тонн. Так що не пристебнутий водій розіб'є головою лобове скло і в дев'яти випадках з десяти – загине.

Пристебнутий дорослий не може тримати дитину на руках

Навіть при зіткненні на швидкості в 30 км/год малюк вагою в 7 кілограмів гарантовано вислизне з рук дорослого, тому що на дитину буде діяти сила в 135 кілограмів. Утримати таку масу неможливо.

При їзді навіть на невеликі відстані ремені потрібні.

В 75% випадків смерть водія на дорозі настає в межах 40 кілометрів від його будинку. Навіть поїздка на сусідню вулицю пов'язана з ризиком ДТП. Бували випадки, коли люди потрапляли в аварію, проїхавши всього 10 метрів.

Пасажирам на задньому сидінні автомобіля обов’язково потрібно пристібатися

Це небезпечно не тільки для необачного пасажира. Пристебнутого водія може вбити навіть не пристебнутий пасажир, що вилетів із заднього сидіння.

Найбезпечніше місце в машині – за водієм, але…

Хтось вважає, що сидячи за водієм, можна і не пристібатися. Статистика аварій, дійсно, підтверджує – найкращим є середнє місце ззаду: воно на 16% безпечніше будь-яких інших місць в машині. З одною приміткою: якщо пасажир пристебнутий. Інакше шанси вилетіти через лобове скло при фронтальному ударі у нього максимальні.

Навіть якщо в машині є подушки безпеки, то все одно потрібно пристібатися

У разі аварії подушка безпеки починає розгортання, щоб "прийняти" на себе людину. Але проблема в тому, що людина рухається назустріч подушці, але вона робить це ще швидше – зі швидкістю 300 км/год. Ремінь безпеки не дає водієві "зустрітися" з подушкою занадто швидко. До того ж, подушка розробляється саме для роботи разом з ременем, тому і вважається "допоміжним" засобом. Вона повинна прийняти тіло і голову, коли повністю розкрилася і вже почала здуватися. Людина своїм тілом видавлює з неї повітря через тильні отвори надутого мішка, і тоді не відбувається удару об нього.
Якщо водій, наприклад, застебнув ремінь за спинкою сидіння, на сторожі залишається стояти піротехнічний преднатяжитель ременя. Коли станеться аварія, він спрацює і рвоне ремінь, а оскільки той обіймає спинку крісла ззаду, ви отримаєте додатковий стусан в напрямку подушки, яка вже летить вам назустріч.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела штрафи за перевезення дітей не в автокріслах.