ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиян просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) Любомиру Бордуну

На сайті Президента триває збір підписів про присвоєння  почесного звання «Герой України» (посмертно) Любомиру Бордуну, очільнику Коломийської освіти, який віддав життя за Україну.

 Авторка петиції - Надія Бордун, мати полеглого Героя.

Текст петиції:

"Шановний Пане Президенте!


Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, військовослужбовцю Збройних Сил України, солдату Бордуну Любомиру Бориславовичу 29.06.1984 року народження, жителю писанкового міста Коломиї Івано-Франківської області.
З перших днів повномасштабного вторгнення, він не зміг стояти осторонь і 9 березня 2022 року добровольцем поповнив ряди Захисників України. Потрапивши до 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади мотопіхотного батальйону роти вогневої підтримки гранатометного взводу військової частини А4267 на посаду номера- обслуги, разом з побратимами боронив цілісність нашої держави на території Київщини та Житомирщини.
З травня 2022 року, будучи вже командиром відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки, вів бойові дії на території населених пунктів Лисичанськ та Сєвєредонецьк Луганської області, а також в районі селища Спірне Донецької області, поблизу Бахмута.
Досконало опанувавши спеціальність гранатометника, Любомир, будучи талановитим освітянином в цивільному житті, став наставником для побратимів, навчаючи їх військовій справі. Отримавши неодноразово поранення, Любомир відмовлявся від госпіталізації та разом з побратимами продовжував нести службу в Бахмутському районі Донецької області.
Загинув Бордун Любомир Бориславович 23.09.2022 року в результаті важких поранень, отриманих внаслідок ворожого артилерійського обстрілу під час бою. Загинув при здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України поблизу селища Спірне Бахмутського району Донецької області.
Любомир із честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України, патріота. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народові та своїй Батьківщині.
Я пишаюсь своїм сином Любомиром, дружина – чоловіком, діти - татом, його мужністю, відвагою, силою духу. Не кожен зможе дивлячись смерті в очі - стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя - рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни.
Бордун Любомир Бориславович - справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно).
Вічна пам'ять та шана Вчителю – Воїну - Герою! Слава Україні!"

Підписати петицію можна за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ

До теми: Коломия провела в останню путь Любомира Бордуна

У Коломиї вшанували пам'ять Любомира Бордуна, який загинув рік тому, захищаючи Україну. ФОТО

Любомира Бордуна посмертно нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня

У Коломиї відкрили меморіальну дошку Любомиру Бордуну

Благодійний турнір з волейболу пам'яті Любомира Бордуна відбувся в Коломиї