ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Журналістам вручатимуть премію імені Гонгадзе

У Києві представили нову нагороду в сфері журналістики – премію імені Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Для мене ця премія буде для тих, хто відважно, відповідально і по-новому створює для України шляхи для пошуку правди і збереження довіри. Я хочу, щоб ця премія слугувала, як колись він (Г.Гонгадзе - ІФ) сам, певним барометром у журналістському середовищі, а майбутні власники були б прикладом у професії", - сказала дружина Георгія Гонгадзе Мирослава під час скайп-включення на презентації премії у вівторок у Києві.
Ініціаторами створення премії є громадська організація Pen Ukraine, Асоціація випускників Києво-Могилянської бізнес школи та інтернет-видання "Українська правда". Лауреата премії визначатимуть шляхом висування кандидатур і голосування за них членами журі, в складі якого буде 9 осіб. Зокрема, члени сім'ї Георгія Гонгадзе. Розмір премії становить $3 тис. Нагородження відбудеться 21 травня - у день народження Г.Гонгадзе. Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Поховання убитого журналіста відбулося 22 березень 2016 року в Києві. Замовники вбивства досі не встановлені.