ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Іванка Червінська презентувала до свята Миколая альбом колискових. ВІДЕО

До свята Миколая співачка з Коломийщини Іванка Червінська спільно з проєктом Gypsy Lyre презентувала для дітей альбом "В обіймах колискових".

"Колискові зникають з побуту пересічних українців через мультикультурний вплив, який присутній в сучасному світі. Ми зараз чуємо різну, сучасну, англомовну музику, але не приділяємо належної уваги своїй культурній спадщині, в якій є "сіль землі", "ген нації". Потрібно цю традицію відроджувати. Ми підійшли до цього проекту, як з творчої сторони, так і наукової. Підібрали правильні тональності, темпо-ритм,інструменти. Відтворили оригінальні мелодії, дещо створили власні з урахуванням мелосу і етнічних нюансів, і все це реалізували в колискових. Створили міст між минулим і сучасним,... Коли мати буде співати чи вмикати колискові дитині, малюк буде отримувати найбільш правильний культурологічний, фонетичний вплив. Виховуватиметься любов (а згодом і повага) до мови, Батьківщини, старшого покоління через пісню, як підсвідомий, невербальний звязок!" - зазначають ініціатори проєкту.

Презентація відбулась он-лайн концертом на офіційній YouTube сторінці Іванки Червінської. 

 

Нагадаємо, що Іванка Червінська – уродженка села Печеніжин Коломийського району.

 У 2016 році вона брала участь у шоу “Голос країни”. Тоді співачка потрапила до команди Святослава Вакарчука та пройшла у прямі ефіри.

До теми: Іванка Червінська презентувала новий альбом "Покоси"

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.