ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Ігор Слюзар розповів, хто і що будує в сквері позаду Музею писанки

Коломийський міський голова Ігор Слюзар на своїй сторінці у Facebook розповів, хто і що будує в сквері позаду Музею писанки.

Нагадаємо, нещодавно коломийська "Самопоміч" розповсюдила відеозвернення Сергія Коцюра, у якому той звинувачує міського голову Ігоря Слюзара в намаганні продати та забудувати згаданий сквер. 

"Моя відповідь однозначна: у сквері будівництва нема! І я зроблю все, щоб не було.
Коломийська "Самопоміч" вдає, що дбає про людей, а насправді дає майстер-клас з маніпуляції. І ось як вони це роблять.
 
#я_проти_забудови_скверів Саме такий хештег можна знайти у дописах представників партії Самопоміч в Коломиї. Я теж - проти забудови скверів. А тому мушу відповісти відверто на закиди партійних діячів.
 
В чому маніпуляція?
 
У генплані Коломиї 1986 року є ділянка між будинками Театральна, 32 та Театральна, 36. Вона має окремий номер – Театральна, 34. Пів року тому депутати одноголосно затвердили новий генплан міста, і Театральна, 34 в ньому теж є.
 
Тому що ця територія – не сквер, а частина архітектурного ансамблю від рогу Театральна-Драгоманова і далі в напрямку до Валової. Сам сквер закладений значно пізніше – у 2000 році до відкриття музею писанкового розпису.
 
На територію скверу забудовник не має права виходити, і я проконтролюю, щоб тут не було жодних порушень.
 
Ще одна маніпуляція полягає в тому, що мене протиставляють громадськості
 
Я - міський голова. І це доводиться вислуховувати критику від громади. Озеленення міста вважаю одним із пріоритетів благоустрою Коломиї. Ініціював створення скверів на вул. Чехова, вул. Привокзальній, міських квітників, посадку сакур біля пошти, біля памятника Шевченку, перед Благовіщенською церквою, шаровидних кленів та катальп у середмісті.
 
Завтра садимо дві сотні гінкго, закладаємо мініпарк. То невже я міг би дозволити нищити сквер?!
 
Як показав досвід, подвійні стандарти і постійні маніпуляції - це досить поширені інструменти партії "Самопоміч'' в Коломиї.
 
Саме тому на сесії я не добирав слова і сказав прямо представникам Самопомочі: «Ви маніпулятори. Маніпулятори і брехуни»!
 
Нема будови у сквері позаду Писанки. Хіба сама партія «Самопоміч» робить нікчемні спроби побудувати на сквері… власну політичну кар’єру.
 
Але я не дозволю маніпулювати думкою коломиян!" - написав Ігор Слюзар.