ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Грошей на рахунках держави немає. Найімовірніший сценарій-2021: економічна і політична криза, дострокові вибори, - Арсеній Яценюк

Грошей на рахунках держави немає. З варіантів -  тільки дорогі запозичення, рефінансування НБУ або криза, відставка уряду і дострокові вибори. Про це в своєму Telegram написав прем’єр- міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, повідомляє пресслужба Народного Фронту.

«Начебто погодили бюджет з МВФ. І що? Програму реформ в цьому році провалили. Грошей на рахунках держави немає. За такої тенденції почнеться затримка зарплат, пенсій та соціальних виплат. Далі - перестануть відшкодовувати ПДВ, збирати переплати з податків, не фінансуватимуть місцеві бюджети і так далі. Дірка - 120 мільярдів грн. Якщо ЄС дасть макрофін (а це сумнівно), то дірка - 100 млрд», - написав він.

«МВФ нам наразі не світить», - вважає Арсеній Яценюк. 

З варіантів виходу з ситуації, на його переконання,  «тільки запозичення: зовнішній ринок (задорого), внутрішній ринок (задорого), рефінансування НБУ і купівля на ці емітовані гривні банками державних цінних паперів».

У той же час, написав лідер «Народного фронту», прем’єр просто сховався з моменту свого призначення, а президент не знає ситуації.

«Є четвертий варіант - економічна і політична криза, відставка уряду, дострокові вибори. Це основний варіант на 2021 рік», - переконаний Арсеній Яценюк.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.