ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Голова Івано-Франківської ОДА відзвітував за 100 днів роботи. ВІДЕО

Цього тижня минає 100 днів, як  Андрій Бойчук очолив Івано-Франківську облдержадміністрацію. 
 
Своє звітування перед громадою голова ОДА розпочав з основної проблеми у всьому світі – боротьбою з COVID-19.
"Враховуючи стрімку динаміку поширення коронавірусної хвороби, ми долучили до лікування пацієнтів із COVID-19 ще 5 лікарень. Тепер хворих скеровують до 31 медичного закладу, де кількість ліжко-місць від початку року ми збільшили на 1405 одиниць, а їх загальна чисельність на початок квітня становила - 4297 ліжок.
Також хочу нагадати, що в цей критичний період ми отримали велику підтримку від держави, яка полягала не тільки у фінансовому, медикаментозному та матеріально-технічному забезпеченні. Завдяки ініціативі Президента та підтримці Уряду в нашій області було розгорнуто перший мобільний госпіталь ДСНС, який у період найвищого завантаження стаціонарних відділень лікарень також приймав пацієнтів.
Разом зі збільшенням кількості ліжко-місць постало питання забезпечення їх доступом до кисню. І тут також вдалось зробити чимало – 886 ліжок для ковідних хворих за цей період забезпечили киснем.
Загалом доступом до кисню забезпечені 75,2% ліжко-місць.
Від початку року на кисневе та медичне обладнання ми спрямували вже 9,2 мільйона гривень. Зокрема, за рахунок коштів обласного бюджету з початку року придбано 142 двопотокові кисневі концентратори на загальну суму 5,8 мільйона гривень. Лікарні цьогоріч спрямували 6,4 мільйона гривень власних коштів на покращення кисневого забезпечення.
Ще більша фінансова допомога надійшла від Президента та Уряду. Мова йде про 60 мільйонів гривень, які ми інвестуємо у забезпечення медичних закладів для боротьби з COVID-19.
Крім того, від початку нашої роботи значна увага була приділена дооснащенню лікарень необхідним медичним обладнанням за рахунок всіх можливих джерел надходжень. Загальна вартість поставленого в лікарні медобладнання становить 29 мільйонів гривень.
Усі ці дії разом з карантинними обмеженнями дали нам можливість знизити темпи поширення захворюваності й дещо стабілізувати ситуацію. Проте варто пам’ятати, якими зусиллями це вдалося зробити.
Щоб ми більше не опинялись у такій скрутній ситуації, прошу всіх дотримуватись елементарних карантинних заходів: носіть маски, зберігайте соціальну дистанцію та мийте руки або користуйтесь дезінфектором.
Виконання цих правил – важливий особистий вклад у боротьбу з пандемією!".