ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Гайд для туристів: як орендувати авто у Львові

Львів – справжня туристична перлина України. Чи не кожен українець хоча б раз відвідував це місто або ж має намір це зробити. Як відвідати всі заплановані заклади та пам’ятки, якщо часу на подорож обмаль? Таксі не вигідно, громадський транспорт – не завжди комфортно. Найбільш зручний варіант – оренда авто. Пропонуємо вашій увазі гайд, як це зробити у Львові та що для цього потрібно. 

Хто може взяти орендувати авто 

Перше питання, якщо вас цікавить оренда авто у Львові, – хто може скористатися послугою? Тут існує 2 основні вимоги. Перша – вам повинно бути більше ніж 21 рік. Друге – стаж водіння мінімум 2 роки. Але навіть якщо вам 20 і водійський стаж рік, ви все одно можете скористатися послугою. В цьому випадку збільшується сума застави. 

Обов'язково для оренди треба надати паспорт. Якщо ви подорожуєте не самі і збираєтеся “мінятися” водіями, просто вкажіть цей факт перед тим, як взяти авто. 

Як відбувається оплата

Вартість оренди залежить від класу автомобіля, який вам потрібен, і від терміну прокату. Чим довший термін – тим дешевше. Розрахуватися за оренду можна різними способами: через безготівковий розрахунок з ПДВ, карткою, готівкою чи здійснити банківський переказ.

Перед тим, як сісти за кермо, необхідно оплатити за весь час оренди авто. Але що робити, якщо ви не встигнете відвідати за відведений час усі заплановані місця? Не проблема –  ви легко можете подовжити термін прокату. А якщо навпаки впораєтеся із запланованим швидше, вам повернуть різницю і по факту ви заплатите лише за реальний час використання машини. Доволі зручно. 

Зауважте, що окрім оплати за оренду вам потрібно внести депозит за авто. Це можна зробити готівкою або карткою. Якщо ви вносите депозит карткою, гроші з неї не знімаються, а блокуються. Коли ви повернете авто без порушень умов договору, вся сума депозиту вам повернеться. 

Скільки я можу їздити і яку машину обрати 

Прокатний сервіс пропонує авто на дизельному або бензиновому паливі, коробку передач також можете обрати – механіку чи автомат. Тип авто також різний. Ви можете орендувати седан, мінівен, позашляховик або пікап. 

Взяти машину ви можете на будь-який термін. Навіть на добу або на два місяці. Кожного дня ви можете проїжджати максимум 200 км. Ця кількість кілометрів додається за весь час, на який ви орендували машину. Отже, якщо ви вирішили взяти авто на 10 днів, то вам доступно не більше ніж 2000 км на весь цей період. Але, коли ви резервуєте авто, є можливість обговорити й збільшити ліміт добового пробігу, якщо вам це необхідно.

А що буде, якщо я пошкоджу авто

Не турбуйтеся стосовно цього. Звісно, не радимо поводитися за кермом як Він Дізель у “Форсажі”. Але якщо ви ненароком пошкодите “залізного коня” або втрапите у автопригоду, страховка все покриє. За неї не варто платити окремо, вона вже входить у вартість прокату.  Тож у разі чого компанія візьме на себе всі клопоти відповідно до угоди оренди машини.

Отже, якщо ви плануєте подорож до Львова і хочете насолоджуватися містом без зайвих хвилювань, прокат авто – ідеальний варіант. Легко, зручно і без головного болю. Вибирайте автівку на свій смак і вперед досліджувати красу Львова, його історичні вулички та неперевершені кав'ярні. Нехай ваша поїздка буде легкою та приємною.