ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

500 школярів з малозабезпечених сімей отримають портфелики від БФ "Карітас Коломиї". ФОТО

Кожна дитина має обов'язок навчатися, але не кожна має змогу… Одним із важливих способів підтримки таких дітей є щорічна Всеукраїнська акція «Шкільний портфелик», яку проводить «Карітас України».

Допомога від благодійників триває понад 20 років. За чей час вдалося забезпечити десятки тисяч маленьких школярів - сиріт, напівсиріт, дітей учасників АТО, вимушених переселенців та дітей з кризових сімей, які не мають змоги придбати шкільне приладдя, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії.

Карітас Коломийської єпархії підтримує акцію протягом 15 років. Щороку завдяки спільним зусиллям жертводаців вдається допомагати все більшій кількості дітей.

Особливість цьогорічної акції полягає в тому, що «Caritas Poznań» (Польща), з благословення Архиєпископа Познані Станіслава Гондецького, щиро відгукнувся на прохання «Карітасу Коломиї» та надав благодійну допомогу: шкільні портфелики, а також канцтовари: олівці кольорові, фломастери, фарби, пластилін, точилки, клей, ножиці, воскові олівці, набори кольорового паперу, ручки, олівці, зошити, пенали. Всього 500 комплектів. Загальна вага гуманітарного вантажу - 1100 кг.

Над шкільним приладдям помолився й окропив свяченою водою єпископ Коломийський кир Василій Івасюк. У свою чергу владика наголосив на важивості акції і висловив вдячність всім, хто до неї долучився.

Шкільні портфелики, укомплектовані необхідними канцтоварами, будуть роздані школярам з малозабезпечених родин, родин переселенців, дітям з інвалідністю та дітям з родин постраждалих від червневої повені. Зокрема, 200 портфеликів будуть передані для дітей, якими опікується БФ «Карітас Коломиї», ще 300 будуть передані на парафії Коломийської єпархії УГКЦ, в рамках програми активізації соціального служіння у громадах.

Фото: Карітас Коломия