ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Франківські митники порушили 109 адмінсправ на суму майже 2,6 млн

Як повідомили в Івано-Франківській митниці ДФС, за шість місяців поточного року митники Прикарпаття порушили 109 адміністративних справ про порушення митних правил на суму майже 2,6 млн гривень.

Сума вилучених предметів за даними справами склала 519,6 тис. гривень, інформує митниця.

Із загальної кількості адміністративних порушень митницею розглянуто 94 справи, за результатами яких на порушників накладено 2,4 млн грн штрафів. Крім цього, 19 справ на суму 5,9 млн грн передано до суду.

Також, за шість місяців з метою виявлення порушень митного законодавства, працівниками митниці підготовлено та направлено 19 запитів до митних органів іноземних держав. За результатами опрацювання отриманих відповідей митницею складено 15 протоколів про порушення митних правил за ознаками ст. 483 Митного кодексу України (переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) на суму 2,6 млн грн та три протоколи за ознаками ст. 485 Митного кодексу України (ухилення від сплати митних платежів) на суму 85,4 тис. грн.

"Основними предметами правопорушення стали дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митним органам документів з ознаками підробки", - наголошують митники.