ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фонд "Покуття" Іванчука продовжує безкоштовно забезпечувати киснем лікарні краю

На Прикарпатті зростає кількість хворих на коронавірус. Зі слів очільниці Івано-Франківської облдержадміністрації Світлани Онищук, статистика свідчить, що область перебуває на піку чергової хвилі пандемії.

Так, за минулу добу виявлено 926 нових випадків хвороби, зафіксована 21 смерть.

У лікарнях краю з кожним днем зростає кількість хворих. 80% усіх госпіталізованих з COVID-19 пацієнтів потребують кисню. 

Станом на сьогодні Коломийська ЦРЛ заповнена ковідними хворими на 93,7%, Коломийська інфекційна лікарня – на 93,3%. Тож через зростання кількості госпіталізацій знову гострою постала потреба в кисні. За інформацією МОЗ споживання кисню зросло у 5-6 разів на одного пацієнта, госпіталізованого з "Дельтою".

Благодійний фонд "Покуття" і його засновник Андрій Іванчук продовжують безкоштовно забезпечувати лікарні краю киснем відповідно до їхніх потреб.

Так у жовтні Коломийська ЦРЛ отримала 20 тонн життєвонеобхідного препарату, Городенківська ЦРЛ50 тонн.

У листопаді, коли кількість хворих суттєво зросла, машини щодня доставляють кисень до лікарень. Так від початку листопада Коломия отримала 10 тонн кисню (щодня по 2 тонни), Городенка  - 5 тонн.

Кілька місяців тому Коломийська ЦРЛ отримала від фонду "Покуття" Андрія Іванчука дороговартісне обладнання - кріогенний газифікатор, який переробляє кисень з рідкого стану в газоподібний для лікування хворих на Covid-19.

Під час попереднього спалаху коронавірусу, коли в Україні не вистачало кисню, Андрій Іванчук сприяв у забезпеченні киснем медзакладів Івано-Франківської та кількох сусідніх областей.

Через гостру нестачу кисню до фонду "Покуття" надходили звернення  від лікарень та керівників міст, зокрема від мера обласного центру Руслана Марцінківа.

Вже другий рік у зв'язку з пандемією фонд "Покуття" та його засновник Андрій Іванчук спрямували свою діяльність на боротьбу з пандемією. 

До теми: На Франківщині з чотирьох кисневих станцій працює тільки одна - в Коломиї

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.