ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фонд "Покуття" Андрія Іванчука передав для нового Будинку сімейного типу в Коломиї спортивне обладнання. ФОТО

Як писало "Дзеркало", у неділю, 21 листопада, ще один новий дитячий будинок сімейного типу прийняв своїх господарів у Коломиї. Помешкання для сімох дітей та їхніх батьків-вихователів придбали за кошти субвенції з державного бюджету (майже 3 мільйони гривень) у співфінансуванні з міським бюджетом (понад 700 тисяч гривень).

Будинок площею 376 м кв. має 9 просторих кімнат. До облаштування помешкання для великої дружньої родини долучився й благодійний фонд "Покуття" та його засновник народний депутат Андрій Іванчук. Так, фонд передав для маленьких мешканців обладнання для спортивної кімнати.

“Наш фонд  завжди намагається  допомогти всім, хто цього потребує, а особливо дітям, - зазначила голова фонду  “Покуття” Уляна Мандрусяк, яка завітала на урочисте відкриття Будинку. - Адже саме вони — це наше майбутнє. До БФ “Покуття” звернулися з проханням допомогти обладнати спортивну залу. Ми звісно ж з радістю відгукнулися. Тож тепер спортивна зала містить увесь необхідний інвентар: м’ячі, драбинки, тренажер і т. д. Це дуже важливо, адже окрім розумового розвитку дітям потрібен і фізичний. Сподіваємось, що завдяки нашій допомозі маленькі мешканці цієї оселі зростатимуть здоровими та щасливими”. 

 Батьки-опікуни Роман та Галина Угорські висловили щиру вдячність усім, хто завітав на їхнє новосілля.

“Вперше ми прийняли під опіку дитину 17 років тому, - розповідає пані Галина. - Окрім неї в нас ще є троє своїх синів. Проте вони вже дорослі й не живуть з нами. У якийсь момент я з чоловіком відчула, що нам пусто без дитячого сміху в домі. Тоді ми вирішили, що знову хочемо взяти під опіку вихованців. У той час в сім’ї нашого товариша сталось велике горе: у хлопця померла мама і він залишився сам із 4 дітьми. У його ще юному віці  це доволі важке випробування. Минулого Різдва хлопець з дітьми завітав до нас у гості. За тих декілька днів ми настільки зблизились, що вирішили взяти малечу під свою опіку...”.

Нині у Будинку сімейного типу мешкає  семеро дітей з двох сімей, які опинились у важких життєвих обставинах. У майбутньому сім’я Угорських планує прийняти до себе ще трьох вихованців.  

“Діти дуже різні, попри те, що частина між собою рідні. Наймолодшій дівчинці 2 роки, найстаршому хлопцю - 12. Однак ми з чоловіком сподіваємось знайти спільну мову з кожним. Звісно розуміємо, що буде непросто, але все ж готові до будь-яких проблем. Наші вихованці дуже хороші, вже навіть розуміють, що тепер ми одна сім’я і  все в нас спільне.  Ми з чоловіком не вважаємо, що робимо щось надзвичайне. Це був поклик душі, й ми раді, що маємо можливість втілити його в життя”, - ділиться багатодітна мати.

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.