ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Дякуючи героям, більша територія України не знає, що таке війна": Коломия зустріла своїх захисників

Як повідомляли, сьогодні Коломия зустрічала своїх  героїв -  з фронту повернулася 10 гірсько-штурмова бригада.

Уже втретє легендарна 10 окрема гірсько-штурмова бригада повертається зі сходу України на місце своєї дислокації. Цього разу понад пів року військовослужбовці були в зоні проведення бойових дій.

Бригада сформована у 2015 році. Зараз вона є однією з найкращих у Збройних силах. Коломия зустріла своїх воїнів, найкращих нагородили за заслуги, повідомляє Дзеркало медіа.

"П`ять років в Україні триває війна. П`ять років на сході йдуть бойові дії. І тільки дякуючи героям, які стоять в цьому строю, більша територія України не знає, що таке війна. Ворог стриманий і зрозумів, що перед ним - справжні Збройні сили, патріоти, які зі зброєю в руках доводять кожен день, що Україна має потужних захисників. Там, де бригада "Едельвейс", ворог в паніці, він розуміє, що в нього шансів на перемогу нема", — зазначив командувач військ оперативного командування "Захід" генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Захисників України на урочистостях з нагоди повернення додому нагородили орденами та медалями за заслуги різного ступеня.

 Згідно з наказом міністра оборони України, командиру бригади, Героєві України підполковнику Василеві Зубаничу присвоїли звання "полковник" достроково.

 

Василь Зубанич подякував кожному військовому за успішне виконання бойового завдання: "На цей раз нам випала досить таки важка ділянка, але наша бригада дійсно достойно виконала задачу. Вона повністю змінилась, набрала нового формату", — зазначив полковник Зубанич.

 Подякували й помолилися за солдатів і військові капелани та духовенство міста.

Військовий капелан 10 гірсько-штурмової бригади Михайло Возняк, який уже більше двох років їздить на фронт, каже, що духовна підтримка — одна з найважливіших у зоні бойових дій: "Коли наша Батьківщина в тяжкій військовій ситуації, священники, військові капелани опікуються військовослужбовцями. Солдату потрібно і посповідатися, і причаститися, і дати розраду, і підтримати. Тому ми, священники, несемо такий пастирський обов’язок на сході нашої країни разом з нашими воїнами, які нині захищають кордони".

 Привітав солдатів з приїздом на Батьківщину і народний депутат України, наш краянин Андрій Іванчук.

 

"Сьогодні хвилюючий день для всіх нас. У центрі Коломиї ми вітаємо наших героїв, військовослужбовців з поверненням додому до Коломиї. Ви - найкращі сини України. ви - наші захисники, і ми всі дякуємо вам за це мирне небо. Дякуємо за вашу стійкість, мужність, героїзм", — наголосив Андрій Іванчук.

У свою чергу Василь Зубанич вручив Андрієві Іванчуку сувенірний годинник, виготовлений з гільз і куль, -  за співпрацю й підтримку військових і висловив сподівання, що така співпраця триватиме й надалі.