ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Довела до сліз: що відомо про дівчинку, яка під час перформансу на параді розчулила президента і глядачів. ВІДЕО

На військовому параді на День Незалежності показали театралізований перформанс про історію України. 

Перформанс тривав понад десять хвилин, протягом якої глядачі разом з дівчинкою, яка є уособленням ДНК, образу України, перенеслися в історичні віхи України від доби Київської Русі (964 рік) до новітньої історії України. Під час дійства дівчинка спускалася по вулиці Інститутській на Майдан Незалежності, а потім Хрещатиком бігла на зустріч військовим, пише ТСН.

"Майбутнє кожного народу і кожного із нас, українців, визначає ДНК, код ДНК. Він в нашій історії, в наших традиціях, в нашій музиці", - проголосив коментатор перед початком перформансу. 

Саме в момент, коли дівчинка з квітами в руках вийшла на Хрещатик і почала бігти, Зеленський розчулився і заплакав. До слова, схвильовано виглядала і його дружина - перша леді Олена Зеленська.

Дівчинку, яку згодом обійняв військовий, на Майдані зустріли з оплесками. До слова, під час перегляду не залишилися байдужими на емоції і колишні президенти України: Леонід Кучма, Віктор Ющенко і Петро Порошенко.

Хто став героїнею перформенсу і розчулив президента - розповіли у Сніданку з 1+1.

Головна героїня - це 10-річна Єсенія Селезнева. Маленька дівчинка, яка уособлювала образ України, нагадала усім, що пережила наша Батьківщина від заснування Києва і до тепер.  Під час дійства дитина спускалася вулицею Інститутською на Майдан Незалежності, а потім Хрещатиком бігла назустріч військовим. Дівчинку, згодом обійняв боєць. Соцмережі нині просто розриваються від теплих коментарів і репостів.

Окрім перформансу, Єсенія ще сольно виконала легендарний хіт Тараса Петриненка "Україна". Крім того, разом із балетом виступила на головному концерті до 30-річчя Незалежності на стадіоні "Олімпійський".
 
До слова, юна Єсенія дуже творча. Вона брала участь в проєкті "Голос країни. Діти", озвучила вже низку дитячих мультфільмих, серед яких "Бейбі Бос-2", "Маша і Ведмідь" та "Лука". Окрім співу, дівчина активно займається танцями та грає в театрі.