ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ДонорUA допоміг державі здійснити 70 доставок крові до фронту

За час повномасштабної війни ДонорUA організував 70 перевезень донорської крові до прифронтових лікарень, зокрема долучився до фінансування задля їхнього здійснення.  

Це стало можливим завдяки плідній співпраці ДонорUA з державними експертами, зокрема включенню Ірини Славінської — співзасновниці ДонорUA, Президентки ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» — до Оперативного штабу МОЗ для координації діяльності у сфері донорства крові та компонентів крові, функціонування системи крові в умовах воєнного стану.  

«Повномасштабна війна стала незмірним викликом для усієї країни, в тому числі й для системи крові. Тим більш неймовірним є те, що сьогодні робить держава, забезпечуючи кров’ю фронт. Кожна доставка крові потенційно здатна врятувати 1500 життів, і ми пишаємося співпрацею з МОЗ за УЦТК, завдяки якій це відбувається. Дякуємо за довіру!», — коментує Ірина Славінська.   

55 поїздок профінансовано завдяки підтримці ПУМБ, 11 — завдяки меценатам, а 4 поїздки у серпні — за кошти, зібрані на Монобанку. Дякуємо всім, хто донатить на порятунок життів!  

Маршрути для транспортування крові визначає УЦТК МОЗ України. Кров доставляється до шпиталів Дніпра, Запоріжжя та інших прифронтових міст, або ж до точок, де її одразу перевантажують у машини військових, котрі везуть кров до стабілізаційних пунктів.   

Кров перевозиться у спеціальних бусах, обладнаних холодильними камерами. За кошти, залучені командою ДонорUA, оплачується робота водіїв, пальне, технічне обслуговування, за необхідності — ремонт обладнання або придбання нового. У вересні було розпочато новий збір, аби профінансувати 20 наступних перевезень. Долучайтеся — це може врятувати 30 000 життів!   

ДонорUA з перших днів повномасштабної війни відповідає на її виклики у співпраці з державою. Так, спільно з УЦТК МОЗ було розпочато кампанію «Твоя кров може воювати. Стань донором». У межах співпраці було підписано Меморандум, аби у синергії залучити якомога більше нових донорів та зміцнити систему крові. ДонорUA також підтримує центри крові по Україні — так, у період регулярних відключень електроенергії для них було придбано обігрівачі.  

 Дякуємо МОЗ та СДУ «УЦТК», донорам і доноркам, а також усім, хто підтримує нашу роботу фінансово та інформаційно. Разом переможемо!  

Джерело: ДонорUA