ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

До кінця дня в Україні планується суттєво знизити дефіцит електроенергії

Після вчорашніх масованих обстрілів енергетики змогли вже до ранку об’єднати енергосистему та під’єднати до живлення три АЕС, які сьогодні до вечора мають почати видавати електроенергію в мережу.

На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

«Ситуація складна взагалі по країні, але є області, де вже збільшили постачання електроенергії. О 4 ранку ми змогли об’єднати енергосистему, вона зараз працює як єдина. На сьогодні вже заживлені критичні об’єкти інфраструктури по всій країні. І ми будемо збільшувати обсяги генерації протягом дня», - заявив Герман Галущенко.

«Якщо не буде обстрілів, то ми до кінця дня зможемо суттєво знизити дефіцит в енергосистемі, і це дасть можливість перейти вже до планових відключень», - зазначив міністр. Він додав, що з огляду на ситуацію стабілізаційні відключення можуть тривати до кінця опалювального сезону.

Герман Галущенко наголосив, що українські енергетики працюють цілодобово для відновлення електропостачання, а міністерство постійно комунікує з міжнародними партнерами щодо продовження та збільшення допомоги обладнанням та матеріалами, необхідними для ремонтів енергооб’єктів.

«Але ключове для нас зараз – системи захисту повітря. Вчора дуже добре відпрацювала наша ППО. Проте ми звертаємось до наших партнерів з проханням максимально збільшити захист нашого неба від варварських атак», - підсумував міністр.