ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Десятки тисяч прочан з цілого світу молилися у Зарваниці. ФОТО, ВІДЕО

14 липня Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, очолив Божественну Літургію на чудотворному місці відпустового центру "Зарваниця", яка стала духовною кульмінацією Загальнонаціональної прощі до Зарваниці  з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля.

Предстоятель УГКЦ заніс молитву до Престолу Всевишнього Бога за мир в Україні та подякував за численних сповідників віри, завдяки яким УГКЦ вистояла у часи переслідувань, повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Десятки тисяч паломників долучилися до соборної молитви за участю високодостойних гостей: Його Високопреосвященства Яна Граубнера, архиєпископа та митрополита Моравії (Чеська Республіка), першого секретаря Апостольської Нунціатури в Україні монсеньйора Йозефа Грека, Його Преосвященства Стефана Зекорна, єпископа-помічника дієцезії Мюнстер у Німеччині, Його Преосвященства Віталія Кривицького, ординарія Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ, Його Преосвященства Леона Дубравського, ординарія Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ, членів Синоду єпископів УГКЦ.

У Богослужінні взяли участь вірні з різних куточків України та з-за кордону, прибули чисельні паломницькі групи з Європи (Італії, Франції, Данії, Чехії, Словаччини, Польщі), Росії та Казахстану, Сходу України та Криму, близько 200 священиків та представники влади.

 

Значна частина вірних ішла до Зарваниці пішки. Найбільша група, близько 1500 осіб, традиційно здійснила пішу прощу від Архикатедрального собору УГКЦ Тернополя. Найбільше часу у дорозі провели прочани з Хмельницького деканату Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ: до Зарваниці вони йшли 5 днів. Ішли здебільшого молоді люди, інші – приїхали на автобусах, автомобілях та велосипедах.

Традиційно у перший день прощі відбулася зустріч з молоддю і багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця.