ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Державна служба зайнятості відзначає 30-річний ювілей

21 грудня 2020 року державна служба зайнятості відзначає 30 річницю з дня створення. Становлення сучасної служби зайнятості почалося після того, як 21 грудня 1990 року Рада Міністрів України прийняла постанову щодо її створення.

За ці роки державна служба зайнятості пройшла важливі етапи розвитку на ринку праці, відбувалися зміни, впроваджувалися новації в роботі - це нові форми та методи роботи, послуги, сучасні онлайн-сервіси та платформи. За цей час створено на страхових засадах систему соціального захисту населення від безробіття, систему соціального партнерства, систему кадрового забезпечення та підвищення кваліфікації кадрів служби зайнятості, розроблено та впроваджено сучасні інформаційні технології, створено матеріальну базу для надання соціальних послуг населенню та роботодавцям відповідно до новітніх технологій.

Протягом усіх років одним із пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості області залишається співпраця з роботодавцями. Ми активно працювали над тим, щоб розширити коло роботодавців, які подають нам інформацію про вакансії, усвідомлюючи те, що це передумова ефективної діяльності служби, адже саме на ці вакантні посади будуть працевлаштовані шукачі роботи та безробітні.

Ще одним напрямком активної політики зайнятості, яку сьогодні проводить служба, є професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних відповідно до вимог ринку праці. Для забезпечення якісної підготовки робітничих кадрів закладами освіти у навчально-виробничий процес впроваджуються нові форми та види навчання, зокрема елементи дуальної форми навчання безробітних.

У єдиній комп’ютерній мережі служби зайнятості є доступною для всіх інформація про наявність робочих місць та про умови праці в населених пунктах Івано-Франківської області та всієї України.

Якщо говорити мовою цифр, то щорічно послугами служби зайнятості Івано-Франківської області користуються близько 30 тисяч безробітних громадян та більше 8 тисяч роботодавців області.

За цих 30 років діяльності за сприяння служби зайнятості  працевлаштовано близько 825 тис. осіб, в т.ч. 16300 безробітних осіб отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для започаткування власної справи, проходили професійне навчання – 148 тис. осіб, брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру – 219 тис. осіб.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.