ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Дебютна перемога за пів хвилини та чемпіонські пояси у семи вагових категоріях: найвидатніші досягнення зі світу жіночого боксу

Розповідаємо про неймовірні успіхи найкращих спортсменок планети

Колись бокс традиційно вважався виключно чоловічим видом спорту, а ще кілька десятиліть тому жінку важко було уявити навіть за переглядом останніх новин боксу, не говорячи вже про ринг. Однак з часом вони також почали активно займатися цією справою та досягати дуже серйозних успіхів. Пропонуємо до вашої уваги добірку з шести видатних досягнень зі світу жіночого боксу, які вкотре доводять, що у цьому виді спорту вони можуть бути не менш успішними, ніж чоловіки.

Перше в історії абсолютне чемпіонство Сесілії Брекхус

Першою в історії жінкою, що здобула звання абсолютної чемпіонки світу з боксу, стала норвежка Сесілія Брекхус. Вона здобула титули WBC та WBA у 2009 році, WBO – у 2010, а у 2014 році додала до своєї колекції пояс IBF. Її спортивні досягнення вражають: за 35 боїв вона не зазнала жодної поразки. У 2017 році Сесілію визнали боксеркою року за версією BWAA. Цікаво, що з 2015 року вона співпрацювала з українською промоутерською компанією братів Кличків, K2 Promotions.   

Два абсолютних чемпіонства Кларесси Шилдс

А ось американка Кларесса Шилдс пішла ще далі та здобула звання абсолютної чемпіонки світу двічі: у середній та першій середній вагових категоріях. А ще вона є дворазовою олімпійською чемпіонкою, що здобула золото у Лондоні-2012 та Ріо-2016. . Кларесса відома своїм агресивним стилем, швидкими комбінаціями та видатною витривалістю, що робить її однією з найкращих боксерок світу.

Перше абсолютне чемпіонство Кеті Тейлор у легкій вазі

Представниця Ірландії Кеті Тейлор у своєму житті займалася не лише боксом, а й футболом, однак великих успіхів досягла саме як боксерка. Тейлор — олімпійська чемпіонка 2012 року та володарка кількох чемпіонських поясів у легкій вазі. Крім цього, Кеті також стала першою боксеркою, яка зібрала всі головні чемпіонські пояси (WBA, WBC, IBF та WBO) у легкій вазі, що зробило її абсолютною чемпіонкою в цій категорії.

Чемпіонство Аманди Серано у семи вагових категоріях

А одна з найуспішніших боксерок з Пуерто-Рико Аманда Серрано видатна тим, що виграла чемпіонські пояси у семи різних вагових категоріях. Це досягнення є рекордним не тільки в жіночому, але й в історії всього боксу. Серрано також активно займається змішаними бойовими мистецтвами (ММА), але її боксерські успіхи — неймовірні. Її агресивний стиль та потужність ударів роблять її небезпечною суперницею для будь-кого на рингу.

Перемога Лейли Лі у дебютному поєдинку за 31 секунду

Лейла Алі, дочка легендарного Мухаммеда Алі, також залишила слід в історії боксу. Протягом своєї непереможної кар'єри (24 перемоги, 0 поразок) вона виграла чемпіонські титули у двох вагових категоріях, завершивши 21 поєдинок нокаунтом. Її бої завжди були видовищними завдяки її агресивності, потужним ударам та впевненій стійці. Лейла довела, що має не лише славне прізвище, а й власний неперевершений талант, а для перемоги у своєму першому бої в карʼєрі спортсменці знадобилася лише 31 секунда.

Перемога на чемпіонатах Європи та світу Аліни Шатернікової

Неможливо було не включити до цього переліку й нашу, українську чемпіонку. Протягом своєї кар'єри Аліна Шатернікова здобула титул чемпіонки Європи з професійного боксу за версією WIBF, а також двічі стала чемпіонкою світу.

Наразі вона займається розвитком професійного боксу, обіймаючи посаду віцепрезидента Ліги професійного боксу України. Крім того, Аліна часто з'являється на телебаченні, де аналізує майбутні поєдинки та коментує бої.