ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Через шквальний вітер низка населених пунктів Прикарпаття залишилася без світла

15 січня через шквалистий вітер станом на 9 годину ранку в області повністю без електропостачання залишилося 3 населені пункти та 9 частково.
Наразі повністю без світла перебувають такі села – Городниця, Передівання Городенківського району та Чесники Рогатинського району. Частково без електропостачання залишилися села Чернелиця, Репужинці Городенківського району, м. Болехів, села Лука, Яворів Калуського району, Ганьківці Снятинського району, місто Тисмениця та смт. Рожнятів. Також є багато вимкнень в мережах 0,4 кВ, повідомляє Прикарпаттяобленерго.
В АТ «Прикарпаттяобленерго» коментують, що критичної ситуації немає, на місці аварій працюють аварійні бригади. Однак, інформація від синоптиків про посилення вітру протягом доби внесла корективи у роботу енергетиків – на вихідні буде посилене чергування оперативно-виїзні бригад. Та все ж таки доведеться брати до увагу силу вітру, оскільки проводити відновлювальні аварійні роботи при поривах вітру є досить складно та небезпечно, зважаючи на це енергетики просять населення з розумінням ставитися до ситуацій із вимкненням: про всі знеструмлення володіють диспетчера компанії, які оперативно приймають рішення щодо відновлення електропостачання, далі в роботу включаються фахівці оперативно-виїзних бригад, які знаходять місця аварій, виявляють причину і приступають до відновлювальних робіт. Кожний конкретний випадок із знеструмленням має свій час на відновлення електропостачання, виходячи із складності ситуації.
Однак споживачі можуть самостійно слідкувати за прогнозованим часом відновлення електропостачання – на сайті компанії www.oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень або ж у чат-боті обленерго у Viber за посиланням: https://cutt.ly/hRArBD0, за допомогою якого також можна відразу зареєструвати свою заявку про відсутність електроенергії.
Енергетики також закликають не наближатися до обірваних провід, що не наражати себе на смертельну небезпеку.
Фото ілюстративне