ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Більше половини пацієнтів ковідного відділення Коломийської ЦРЛ потребують кисневої дотації

На Прикарпатті спостерігається значне погіршення епідситуації. За минулу добу в області зафіксували 446 випадків коронавірусу, 15 людей, на жаль, померло.

У Коломийській ЦРЛ теж зростає кількість пацієнтів з ковідом. За минулий тиждень у стаціонар поступило 64 пацієнтів з коронавірусом. За день поступає в середньому 10 пацієнтів. До слова, у ЦРЛ лікуються хворі не лише з Коломийського, а й сусідніх районів. 

Зі слів гендиректора Коломийської ЦРЛ Андрія Кошкіна, часто хворі поступають до лікарні вже в запущеному стані. Так, на жаль, за минулий тиждень у ковідному відділенні померло 9 пацієнтів з коронавірусом.

На початок тижня у лікарні перебувало 122 пацієнти,  з них 77 - на кисневій дотації. 

Нагадаємо, наприкінці травня Коломийська ЦРЛ отримала в подарунок від фонду «Покуття» Андрія Іванчука дороговартісне обладнання - кріогенний газифікатор місткістю три тонни, який переробляє кисень з рідкого стану в газоподібний. 

Як зазначив під час перебування в Коломиї засновник Благодійного фонду "Покуття" народний депутат Андрій Іванчук, "Останні роки дуже змінили наше життя. Пандемія перевернула світ і перевернула життя у Коломиї. Було дуже багато планів, але довелося їх відкласти на якийсь певний період, і сконцентрувати всі сили, щоб рятувати життя і здоров'я людей... Благодійний фонд "Покуття" нічим іншим не займався, ніж пошуками масок, засобів захисту. Дещо пізніше зіткнулися з такою проблемою як кисень. Але завдяки спільним зусиллям нам вдалося справитися з цією проблемою. Тож на наших теренах, на щастя, не було дефіциту кисню, як ми це спостерігали по країні. Разом з владою вдалося зробити так, щоб нас це не торкнулося – нестача найнеобхіднішого. Ще один важливий крок - це те, що ми закінчили в нашій лікарні установку кисню".

За словами міського голови Богдана Станіславського, мати таке обладання як кріогенний газифікатор - розкіш навіть для деяких обласних лікарень: "Коломийська ЦРЛ його має і це ще один крок до якісної медицини у громаді".

Зазначимо, від початку пандемії пріоритетним завданням благодійного фонду "Покуття" стало допомога Прикарпаттю в боротьбі з недугою. Зокрема, це забезпечення  засобами захисту медиків і вчителів, дезінфекційним розчином мешканців краю. Та найважливішим стало забезпечення рідким киснем лікарень не лише Івано-Франківської, але й інших областей.

До теми: Кисень для хворих: Коломийська ЦРЛ тепер має кріогенний газифікатор. ВІДЕО

Андрій Іванчук та фонд "Покуття" передали 100 тисяч одиниць засобів захисту медикам Прикарпаття. ФОТО, ВІДЕО

Рік коронавірусу для фонду "Покуття" Андрія Іванчука. ВІДЕО

Читайте також: Чотири нові амбулаторії, збудовані за сприяння Андрія Іванчука, вже приймають пацієнтів. ФОТО