ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Безпечний інтернет: коломийські поліцейські провели для ліцеїстів інтерактивний урок

Безпекові виклики в мережі, кібербулінг, шахрайства, профілактика онлайн-загроз та як користуватися мережею з розумом - цікавий тематичний урок для учнів 6 класу Коломийського ліцею ім. Сергія Лисенка провели коломийські поліцейські та інспекторка служби освітньої безпеки Христина Антонюк. Офіцери цієї служби виконують у навчальних закладах правоохоронну та наставницьку функції, вони постійно перебувають у закріплених за ними школах під час навчального процесу.
В умовах війни кібербезпека стала невід’ємною частиною захисту країни. Інтернет розвивається щодень швидкими темпами. А неповнолітні - одні із найактивніших користувачів соціальних мереж.
Про те, як розпізнавати приховані загрози в інтернеті та як вберегти себе від них, учням Коломийського ліцею № 4 ім. Сергія Лисенка розповіла тамтешня інспекторка служби освітньої безпеки Христина Антонюк. Поліцейська надала рекомендації безпечної поведінки онлайн. Зокрема наголосила учням:
- не довіряйте малознайомим людям;
- ретельно слідкуйте за тим, яку інформацію ви викладаєте в Інтернеті;
- не викладайте у відкритий доступ персональні та контактні дані;
- не відповідайте на повідомлення і не приймайте запити на додавання в друзі, якщо вони здаються вам підозрілими;
- не піддавайтесь погрозам, шантажу та маніпуляції.
Учні дізнались про так званих хакерів, які часто починають свою протиправну діяльність у шкільному віці. Вони намагаються "зламати" чужі електронні гаманці та поцупити кошти.
Поліцейські надали практичні рекомендації, як вберегти свою персональну інформацію та не стати жертвою такого злочину.
Ліцеїсти разом з поліцейськими та педагогами в формі інтерактивної гри та вікторини вирішували різноманітні завдання, щоб закріпили свої знання про безпеку в мережі. Найактивнішим учням правоохоронці вручили грамоти.