ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Арсеній Яценюк про державне регулювання цін на газ: Такі «прості відповіді» надто дорого коштуватимуть для країни і українців

Замість розширення субсидій і надання цільової допомоги тим, хто потребує її у важкий час через підняття світових цін на газ, - влада запровадила державне регулювання цін на блакитне паливо: «Те, що сьогодні робить влада, є ознакою сучасності – популізмом, невіглаством і непрофесіоналізмом», - наголосив прем‘єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

У дописі на Facebook він наголосив, що рішенням про держрегулювання цін на газ влада відмовилася від енергетичної реформи, яку розпочав його уряд сім років тому, повідомляє пресслужба Народного фронту.

Арсеній Яценюк порівняв такі кроки з політикою СРСР: «Хай не зупиняються і йдуть далі. Тепер треба започаткувати державне регулювання цін на бензин, ковбасу, м’ясо, молоко. Варто видати указ про те, щоби кожному громадянину України безкоштовно надали житло, а також почали платити зарплату 10, а можливо - 15 тисяч євро. Зробіть указом курс долара по 60 копійок. Це вже було. Країна, де так робили, називалася Союз радянських соціалістичних республік».

Те, що сьогодні робить влада, є ознакою сучасності – популізмом, невіглаством і непрофесіоналізмом, наголосив лідер НФ: «Не можна шукати прості відповіді на складні питання. Потім ці прості відповіді надто дорого коштують для країни і для кожного українця».

«Вам треба було ухвалити закон не про інвестиційних нянь, - звернувся він до представників влади: Рішення, які приймаються в економічній політиці, потребували закону про інвестиційні могильники. Через таку політику з України втечуть як внутрішні, так і зовнішні інвестори».

«Дайте відповідь, яку країну і яку економіку ви будуєте. Україна буде успішна тільки тоді, коли вона відповідатиме кращим принципам ринкової економіки, яка створює робочі місця, творить бізнес, отримує доходи в бюджет і цільово захищає ті верстви населення, які потребують допомоги від держави. Роздавати всім все - закінчиться бідністю для кожного», - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте також: Уряд зобов’язаний допомогти українцям і в повному обсязі відновити програму субсидій, запроваджену 2015-го - Арсеній Яценюк. ВІДЕО