ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Арсеній Яценюк: Пам’ять про Голодомор нагадує, як важливо захищати Незалежність держави

Пам’ять про Голодомор нагадує, як важливо захищати Незалежність нашої держави, як важливо мати саму Державу, - написав Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у День пам'яті жертв Голодомору 27 листопада. 

Арсеній Яценюк опублікував документ із Державного архіву. Це акт про смерть українського колгоспника у 33-му році, в якому є запис: «Причина смерті – українець».

«У цій моторошній описці радянських мартирологів вся правда про геноцид, влаштований в Україні з Москви», - написав він. 

Це правда «смерті мільйонів невинних людей, про ненароджені покоління, про вічний біль, який ми несемо у своїх серцях»: «Одна з найбільших трагедій у світовій історії сталася на нашій родючій щедрій землі», - написав він.

Якби ми мали тоді свою державу, ця трагедія ніколи не сталася б, підкреслив Арсеній Яценюк: «Потрібно пам’ятати. Наша пам’ять про цей геноцид  нагадує, як важливо захищати Незалежність нашої держави. Як важливо мати саму Державу».

У акті, де зазначено «Причина смерті – українець», записано прізвище селянина Андрія Остапенка: «Один з мільйонів свідомо убитих українців. Убитих тими, хто ненавидів і ненавидить Україну і наш народ». «Запалімо свічку у своїх домівках на підвіконні. Хай світло полине до душ замучених ураїнців», - написав Арсеній Яценюк.