ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Арсеній Яценюк: Байден знає, що таке Росія і як Україна потерпає від військової агресії РФ. ВІДЕО

«Джозеф Байден знає, що таке Росія і як Україна потерпає від російської військової агресії. Україна має продемонструвати, що вона готова сама за себе боротися - і тоді наші союзники будуть боротися разом з нами»,- наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Червона лінія” на на телеканалі «Еспресо».

Арсеній Яценюк зазначив, що учора в інавгураційній промові новообраний президент США «чітко заявив, що Сполучені Штати відновлять світове лідерство»: «Попередні чотири роки адміністрація Трампа була більш ізольована. Чіткої політики по відношенню до України у попередньої адміністрації не було», інформує пресслужба Народного фронту.

За часів президента Трампа, підкреслив він, завдяки двопартійній підтримці демократів і республіканців у конгресі, Україна отримувала військову й фінансову допомогу для українських Збройних Сил: «Проте Україна далеко не була на порядку денному американської адміністрації. А ті ситуації, які виникали, були пов’язані не з двостороннім порядком денним українсько-американських відносин, а, на жаль, Україну в тому числі втягували в ситуацію щодо імпічменту». 

Лідер «Народного фронту» підкреслив, що Джозеф Байден «допомагав і буде допомагати Україні»: «Він знає, що таке Росія і як Україна потерпає від російської військової агресії».

«Для мене історична, монументальна особистість президента Байдена – це і шанс для нашої держави. Якщо хтось думає, що Байден вирішить всі проблеми України, - ні. Україна повинна вирішувати свої проблеми самостійно. Але чи допоможе нова американська адміністрація Україні у вирішенні її проблем? Так. Тільки Україна повинна продемонструвати, що вона готова сама за себе боротися. І тоді наші союзники будуть боротися разом з нами за наше майбутнє», - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте також: Росія ніколи не виграє протистояння зі Сполученими Штатами – Арсеній Яценюк

Рішення про скорочення нардепів до 300 треба приймати одночасно з конституційною реформою - Арсеній Яценюк

Арсеній Яценюк про вирішення владою тарифного питання: Вони пропонують відмінити силу земного тяжіння

Влада знову хоче посадити Україну в російську газову камеру - Арсеній Яценюк (відео)

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.