ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Apple Watch виявилися корисними для людей із серцевою недостатністю

Незважаючи на те, що багато хто продовжує сприймати Apple Watch 6 вельми скептично, проте, все більше експертів визнають даний гаджет вкрай корисним пристроєм. Зокрема, розумні годинник від «Яблука» можна використовувати для функціональної діагностики стану здоров'я користувача, визначаючи не тільки вже наявні хвороби, а й запобігати їх появі.

Як розумні годинник допомагають в медичних обстеженнях?

Вчені зі Стенфордського університету звернули увагу на пульсометр, наявний в розумних «яблучних» годиннику. Дослідники вирішили використовувати цю опцію смарт вотч в рамках так званого 6-хвилинного тесту серед людей, які страждають серцевою недостатністю. Суть тестування полягає в тому, що протягом 6 хвилин людина з кардіозахворювань повинен пересуватися в максимально можливому для себе темпі. За результатами тесту лікарі визначають функціональний клас серцевої недостатності.

Однак якщо тест проводити в звичайних умовах, то під час випробування можна визначити тільки подолану відстань. Якщо тестування проводити з використанням Apple Watch, то датчики розумних годин проведуть не тільки максимально точні виміри відстань і часу, але і запишуть стан організму на тлі тестування.

Переваги Apple Watch для людей з хворобами серця

Маючи в своєму розпорядженні розумні годинник з датчиками контролю стану організму, користувач з кардіологічними розладами отримує ряд переваг:

  • можна контролювати стан організму без походу в лікарню;
  • датчики смартвотч вимірюють пульс, кисень в крові і інші показники практично з тією ж точністю, що і медичне обладнання;
  • можна проводити безперервний моніторинг кардіопоказників;
  • легко вести точний контроль фізичної активності.

Крім того, особи, які страждають серцевою недостатністю за допомогою Apple Watch можуть самостійно проводити 6-хвилинне тестування, а потім надати лікаря результати і тут же отримати рекомендації фахівця.