ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Андрій Найда йде з посади міського голови Калуша. ВІДЕО

22 червня міський голова Калуської громади Андрій Найда написав заяву про складання повноважень Калуського міського голови.

Цього ж дня заява була зареєстрована у виконавчому комітеті Калуської міської ради, а Андрій Найда прийшов на засідання постійної комісії міськради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, пишуть Вікна.

Причиною дочасного складання повноважень Андрій Найда назвав стан здоров’я. Комісія взяла заяву міського голови до відома, її винесуть на розгляд сесії Калуської міської ради 24 червня.

Як зазначила голова комісії Леся Кирилович, заява міського голови стала несподіванкою для депутатів і викликала масу емоцій. За її словами, подати таку заяву міського голову, очевидно, змусили дуже важливі підстави, а Андрій Найда вже увійшов в історію: його керівництво дало поштовх багатьом змінам у громаді. Вона побажала міському голові міцного здоров’я.

Як ідеться у заяві, міський голова складає повноваження на підставі першого пункту частини 1 статті 79 Закону України про місцеве самоврядування, за якою повноваження сільського, селищного, міського голови, вважаються достроково припиненими у разі «його звернення з особистою заявою до відповідної ради про складення ним повноважень голови; Повноваження сільського, селищного, міського голови припиняються достроково, а відповідна особа звільняється з посади».

За цим же законом повноваження міського голови вважаються припиненими з дня прийняття відповідною радою рішення, яким береться до відома зазначений факт. Тож, оскільки не взяти до відома заяву міська рада не може, то Калуська громада 24 червня залишиться без міського голови.

Відтак будуть призначені позачергові вибори Калуського міського голови. За Виборчим кодексом їх має призначити Верховна Рада України не пізніше ніж у дев’яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень міського голови.

А до моменту початку повноважень обраного на позачергових виборах міського голови, його обов’язки буде здійснювати секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук.

Як повідомив Андрій Найда у коментарі «Вікнам», він планує повернутися на виробництво — на трубний завод, де працював на посаді директора до обрання на посаду міського голови. А оскільки там уже є новий керівник, то може посісти посаду головного інженера.

Також міський голова повідомив, що на фракції ВО «Свобода» вже обговорили перспективи участі цієї політичної сили у позачергових виборах  Калуського міського голови — будуть підтримувати висунення кандидатом на цю посаду заступника міського голови Богдана Білецького.