ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

21 листопада - Введення у храм Пресвятої Богородиці

Вже завтра ми відзначатимемо одне з великих богородичних свят – Введення у храм Пресвятої Богородиці.
Ця свято ми відзначаємо не лише у спомин про подію із життя Пресвятої Богородиці, але й для того, аби пригадати обітницю Її праведних батьків – святих Іоакима та Анни, які, будучи бездітними, дали обіцянку, що якщо Господь пошле їм дитину, вони віддадуть Її для служіння Богу. Вони залишилися вірними своїй обітниці перед Господом, і трирічна Марія, Якій судилося послужити Боговтіленню та стати Богоматір’ю, увійшла до Єрусалимського храму та навіть у Святеє Святих, куди міг входити тільки первосвященник і лише раз на рік.
Так само, як Господь виконує свої обіцянки, так і ми маємо пильнувати й дотримуватися обітниць, що їх ми приносимо Господу: коли молимося, каємося у гріхах, обіцяємо виправитися і плекати у собі найвищі чесноти, чинити справи милосердя. І завтрашнє свято покликане послужити нам нагадуванням про наші обітниці та важливість їх виконання.
Нехай за молитвами Пресвятої Богородиці Господь дарує нам щиру віру, нелицемірну любов, щоби всім цим ведені увійшли ми в Царство Небесне, де всі святі перебувають.