ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

150-річчя Василя Стефаника – подія для всієї країни, - Мінкультури

14 травня виповнюється 150 років від дня народження Василя Стефаника.
Василь Стефаник – геній експресіоністичної новели, який своїм потужним і влучним словом зачіпає за живе кожного читача. Його тексти посіли важливе місце серед основоположних в українській літературі, хоч неодноразово зазнавали спроб редагування за радянського періоду.
«Ця дата – нагадування для усіх нас із закликом знову прочитати праці письменника, переосмисливши їх. Відому та новаторську «Синю книжечку» – проривну збірку для письменника, або ж новелу «Камінний хрест», яка стала й натхненням для однойменного кіно», - сказав Олександр Ткаченко.
Глибше зануритись у творчість Василя Семеновича допоможе мистецький проєкт, організований Міністерством культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством з питань мистецтв і мистецької освіти. Презентація відбудеться сьогодні. Відкриття о 20.00 в Києві, на сцені літнього театру «Мушля». Паралельно, все транслюватиметься онлайн.
Для глядачів і відвідувачів заплановані:
• Виставка під відкритим небом «СтефаникOnline», з хронологічним поглядом на життя та літературний спадок письменника через історичний контекст зламу століть.
• Театральний перформанс «Найліпше з мойого серця», де новели та листи письменника було покладено в основу постановки.
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.