ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як вибрати найкращий килимок для миші

Варто прагнути до того, щоб усі аспекти експлуатації комп'ютера надавали найвищий рівень комфорту для користувача. Правильно підібраний килимок для миші розв’язує цю задачу найкращим чином. І оскільки звичайна поверхня столу від таких маніпуляцій буде вкриватися подряпинами, інформація про те, як правильно підібрати спеціальний килимок, буде вкрай доречною.

Матеріали, з яких виготовляють килимки

Визначальним фактором строку експлуатації килимка для миші завжди виступає матеріал. Насамперед він має бути достатньо міцним, щоб витримувати механічне навантаження від маніпулятора. Водночас покриття має бути надійною основою для комфортного ковзання мишки. Ця особливість забезпечує чітке позиціювання курсора, що вкрай важливо як для професійних, так і для побутових завдань. Найчастіше килимки для мишки виготовляють із таких матеріалів:

      1. Тканина. Найдешевші варіанти протираються буквально за декілька років, тому краще вибирати більш жорсткі моделі, прошиті за периметром. Особливість тканинної поверхні — плавний хід мишки.

      2. Гель. Крім високоякісної тканини або вінілу, в основі таких килимків лежить підставка під зап'ясток, наповнена силіконом. Її наявність дає змогу комфортно розміщувати руку під час використання комп'ютера, що запобігає формуванню тунельного синдрому.

      3. Скло. Скляні килимки відрізняються ефектним зовнішнім виглядом і довговічністю. Завдяки характеристикам матеріалу мишка працює надзвичайно точно та швидко. Такі вироби мають високий попит серед геймерів.

      4. Пластик. Легкий і простий у догляді матеріал, часто оздоблюється різноманітними принтами. Ресурсу вистачає на декілька років.

Розмаїття матеріалів дає можливість підібрати килимок до смаку.

Якими мають бути оптимальні розміри килимка

Щодо показників розміру, килимки можуть бути маленькими, середніми та великими. Найменші, розміром 21х25 см, найчастіше використовуються для офісної роботи, яка не потребує масштабності, та в побутових цілях. Аналогічним цілям служать середні килимки розміром 30х25 см, які широко розповсюджені серед працівників креативних індустрій.

Найбільші килимки, чиї розмірні характеристики сягають 100х50 см, найчастіше використовуються геймерами. Завдяки великій поверхні їх можна розміщувати відразу під клавіатуру та мишку, що буде вкрай зручно під час ігрових сесій. Але вибираючи килимок за розміром, важливо враховувати також периметр комп'ютерного стола.