ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Що не можна поміщати до пральної машини

Уявити життя без пральної машини вельми складно. Техніка стала невіддільною частиною домашнього господарства, забезпечуючи комфорт і зручність у побуті. Але, як і будь-який інший пристрій, вона має свої обмеження та правила експлуатації. Варто розглянути, як правильно користуватися пралкою та що до неї класти не можна.

Великі або важкі текстильні вироби

Побутова техніка призначена для прання різноманітного одягу та білизни, але завжди розрахована на певну вагу. Пристрій не можна перевантажувати великими чи важкими речами, які здатні пошкодити його або спричинити ламання. Це можуть бути ковдри, килими, чоботи чи інші аналогічні предмети. Будь-яка сучасна пральна машина Гореньє або модель іншого бренду потребує дотримання вимог експлуатації.

Речі з декором

Будьте обережні з одягом, на якому є прикріплені додаткові елементи: ґудзики, різноманітні застібки, блискавки, стрази тощо. Вони можуть відокремитися під час прання, пошкодити пральну машину або інші речі, які знаходяться в ній.

Дуже ніжні тканини

Делікатні матеріали — шовк, вовна, вельвет, кашемір, мереживо тощо — потребують особливого догляду. Пральні машини можуть бути занадто грубими для таких тканин, що може призвести до їх пошкодження. Особливо коли в техніці відсутній відповідний режим. Рекомендується обережно очищати такі речі вручну або звертатися до хімчистки.

Інші правила

Уникайте прання купальників і краваток, які погано переносять значний механічний вплив, втрачаючи форму та колір. Те саме стосується піджаків по фігурі, в які зашиті підплічники або жорсткі вставки для підкреслення талії. На одязі з натуральної шкіри після очищення в машинці залишаються заломи. Також уникайте прання:

1. бронежилетів;

2. спортивного екіпірування;

3. пінних ортопедичних подушок;

4. будь-якого одягу з шерстю тварин;

5. капелюхів і верхнього одягу (якщо в техніці немає відповідного режиму).

 Категорично не можна прати речі з потенційно займистими плямами, наприклад від бензину. Одяг, забруднений хімічними речовинами, також не перуть у машині. Порушення цього правила призведе до пошкодження техніки. До того ж це дуже небезпечно для вашого здоров'я.

Перевіряйте одяг

Перед пранням обов’язково треба впевнитися, що в кишенях не залишилося:

1. грошей;

2.смартфона;

3. плеєра ключів;

4. інших предметів.

Навіть невеликі електронні пристрої можуть спричинити коротке замикання, не кажучи вже про те, що вони й самі будуть пошкоджені. До будь-якої пральної машини додається інструкція виробника. Обов’язково дотримуйтеся її, аби техніка прослужила довго та справно. Правильне використання пристрою продовжить термін його служби та збереже ваші речі в гарному стані, дозволить уникнути неприємних сюрпризів і гарантує безпеку вашого домашнього господарства.