ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Валики в стоматології: для чого вони потрібні

Під час лікування карієсу стоматологу важливо створити умови для ефективного виконання усіх маніпуляцій. Зокрема, забезпечити постійне поглинання слини у місці втручання.

Під час композитної чи амальгамної реставрації зуба його поверхня має бути повністю сухою. Для цього знадобляться стоматологічні валики, придбати їх в упаковці 1000 штук можна тут https://biogentech.com.ua/336-vatni-valyky. Вони виготовлені з медичної бавовни та добре поглинають воду, слину або кров.

Використання під час стоматологічних процедур

Головне призначення валиків — поглинання слини, яка виділяться в процесі лікування. Це важливо, адже у ній можуть міститися шкідливі мікроорганізми, які негативно впливають на результати терапії. Окрім зменшення слиновиділення, цей витратний матеріал допоможе пацієнту довго тримати рот відкритим і не відчувати дискомфорту.

Стоматологи працюють з інфікованими тканинами, тому завжди проводять ретельну антисептичну профілактику. Стоматологічні тампони виготовляють на спеціальному обладнанні, за допомогою якого досягають оптимальної щільності. Їх зберігають у спеціальних пластикових диспенсерах.

Характеристики й переваги стоматологічних валиків

Матеріал завантажують до контейнера через верхню кришку й тримають під рукою закритим. Коли потрібен валик, їх дістають по одній безпосередньо перед використанням через отвір внизу. Форма й розмір виробів оптимальні для розташування в слизово-щічній складці.

Серед беззаперечних плюсів тампонів для стоматолога:

  • матеріал — 100% бавовна, у складі немає хімічних та токсичних речовин, які можуть стати причиною подразнення або алергічних реакцій;
  • високий ступінь поглинання вологи й зменшення слиновиділення;
  • здатність швидко приймати зручне положення у ротовій порожнині — пацієнт майже не відчуває валик;
  • утримання форми навіть після поглинання вологи.

Ватні валики необхідні для збереження сухості й стерильності у місці втручання стоматолога. Придбати їх, а також інші витратні матеріали та інструменти пропонує інтернет-магазин Biogentech.