ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Найпопулярніші холодильні вітрини для магазинів у 2024 році

Холодильне обладнання є неодмінним атрибутом у продуктових магазинах. Воно має 2 головні завдання. Перше – зберігання продукції завдяки підтримці необхідних температур. Друге – демонстрація товару відвідувачів магазинів. Одним із видів даного обладнання є холодильна вітрина.

Холодильні вітрини використовують для зберігання м'ясних та молочних продуктів, кондитерських виробів, напоїв та іншої продукції. Діапазон підтримуваних температур відрізняється залежно від модифікації. У цьому матеріалі ми розповімо про холодильні вітрини для магазинів, які популярні у 2024 році.

Вітрини для м'яса

Для зберігання, демонстрації та продажу свіжого м'яса та ковбасних виробів використовуються холодильні вітрини для м'яса. Продукти можуть зберігатися як в охолодженому, так і замороженому стані.

Вітрини бувають відкритого та закритого типу. Відкриті варіанти використовуються у магазинах самообслуговування. Завдяки вільному доступу до продукції покупці можуть самостійно обирати необхідні продукти. М'ясні вироби у закритих холодильних вітринах захищені від відвідувачів закритою скляною конструкцією. Виїмкою продукції займаються продавці.

М'ясні холодильні вітрини відрізняються температурним режимом. Найпопулярнішими є середньотемпературні вітрини. Діапазон температур становить від -1 до +7 °C.

Вітрини одного виробника зазвичай мають однакову висоту та глибину, але бувають різними по довжині. Агрегати до метра зазвичай використовують у невеликих магазинах. Холодильники понад три метри часто встановлюються у великих супермаркетах, причому по кілька в одному ряду.

Кондитерські вітрини

Солоденьке люблять усі чи майже всі. Виробники ласощів виготовляють все нові та нові вироби різної форми, кольору та смаку. Для зберігання всього цього в магазинах використовують спеціальні холодильні кондитерські вітрини. На їхніх полицях красуються та спокушають покупців торти, тістечка та різні десерти.

Кондитерські вітрини бувають 2 типів: підлогові та настільні. Перші масивніші і вміщують більше продукції. Їх використовують у великих магазинах із широким асортиментом кондитерських виробів. Настільні вітрини компактні та встановлюються безпосередньо на робочих поверхнях, наприклад, на столі у прикасовій зоні.

Форма вітрин буває кубічною та закругленою. Вони відрізняються передньою скляною стінкою, що ближче до покупців. У кубічної вітрини вона прямокутна, а в закругленій – плавно закруглена зверху донизу. Кількість полиць у кондитерських вітрин зазвичай 2 або 3. Продукція викладається не тільки на поличках, а й на дні вітрини.

Вітрини для риби

Для продажу риби призначений спеціальний вид вітрин. На вигляд вони нагадують холодильні вітрини для м'яса. Зазвичай внутрішні поверхні таких агрегатів виготовлені з нержавіючої сталі. Їхня перевага полягає в тому, що вони не вбирають запах морепродуктів.

У комплектацію вітрин для риби входять різні елементи, наприклад, LED-підсвічування. Також у них вбудовується пневматичний підіймач скла та спеціальна система очищення душем. Такі холодильники випускаються із різними температурними режимами. Часто магазини встановлюють агрегати із середнім температурним режимом. Це означає, що в них температура може бути від -1 до +5° C.

Вітрини для піци

Може здатися надмірністю виробляти, продавати та купувати окремі холодильні вітрини для піци. Але це лише на перший погляд. По-перше, назва "вітрина для піци" не означає, що в них продається тільки піца. В них викладаються суші, салати та інші продукти.

По-друге, у вітрин для піци особлива конфігурація. Вони мають спеціальну робочу поверхню, де працівники магазину готують їжу. Вона виготовляється із нержавіючої сталі або граніту. Крім готової продукції тут є відділення для інгредієнтів, які потрібні для приготування. Серед іншого, це можуть бути овочі, гриби та кукурудза. Робоча зона зі стільницею та інгредієнтами відокремлена невеликим скляним боксом.

Нейтральні вітрини

Як не дивно, але є нейтральні холодильні вітрини. Вони мають одну істотну відмінність від своїх побратимів, перерахованих вище, – у них немає системи охолодження. Хоча ця особливість, по суті, позбавляє їх права носити титул “холодильних”, але все ж таки вони входять до асортименту продавців холодильного обладнання та їх також встановлюють у магазинах.

Навіщо використовують нейтральні вітрини? Для викладення товарів, які не потребують охолодження. У магазинах в них можна побачити хлібобулочні вироби, десерти, готові страви та різні напої. Таке обладнання вигідно використовувати разом з іншими холодильними вітринами, наприклад, м'ясними чи рибними. Єдиний дизайн агрегатів створює загальний, гармонійний стиль магазину.

Вітрини самообслуговування

Згадані вище вітрини можуть бути відкритого типу, тобто призначеними для самообслуговування. Але в цьому випадку розглянемо окремий вид вітрин, де зберігається продукція різних груп і де покупці можуть самостійно брати товар. В них можуть розташовуватися напої, упаковані овочі, ягоди, десерти, готова піца. Крім продуктових магазинів, такі вітрини також часто можна зустріти у кафе та на заправках.

Подібні вітрини самообслуговування можуть бути як із розсувними дверцятами, так і не мати їх зовсім. Перший варіант герметичний і добре зберігає продукти тривалий час. Їх дизайн часто має більш привабливий зовнішній вигляд, ніж у їхніх вузькопрофільних побратимів. У них використовується вбудоване підсвічування для створення більш презентабельного вигляду.

Іноді в супермаркетах можна зустріти цілі острівці вітрин для самообслуговування без дверцят. Вони розташовуються впритул одна до одної. Одна з комбінацій, що використовуються в магазинах – три вітрини з одного боку, три з іншого і по одній з боків.

Існують мобільні вітрини самообслуговування. На вигляд вони схожі на ванну з високими бортами. Тут немає полиць. Продукція розміщується на дні вітрини. Холодильна установка має коліщатка, тому її зручно переміщати у різні точки торгового залу. Серед іншого такі вітрини використовують для продажу сезонних продуктів та для проведення різних промо-активностей. Температура заморозки тут може бути від -1 до +7°C.