ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Згадка про 10-у окрему гірсько-штурмову бригаду "Едельвейс" наводить жах на окупантів, - Федорів

Сьогодні відбувся пресбрифінг голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва та командира 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, полковника, Героя України Василя Зубанича.

«Героям 10-ї бригади в найгарячіших точках вдалося відстояти  нашу землю та зупинити наступ ворога. Сьогодні «Едельвейси» не тільки  успішно боронять східні рубежі нашої держави, а також проводять значну роботу в інформаційній війні з російськими окупантами, готуючи креативні відеоролики. Органи влади  надавали й надалі надаватимуть всебічну підтримку нашим військовим. Все, що в наших силах – ми зробимо», -  запевнив Віталій Федорів, повідомляє пресслужба ОДА.

Своєю чергою Василь Зубанич розповів, що бригада впродовж восьми місяців успішно виконувала бойове завдання на Маріупольському напрямку і нещодавно повернулася до місця дислокації – в Коломию. На жаль, троє героїв  загинули від куль ворожих снайперів. Командир попросив вибачення у рідних, що не зберіг життя  їх синів.

 За словами командира, з часу утворення бригади у них склалися хороші  відносини з органами влади та представниками бізнесу, які надають значну допомогу в розвитку  військової інфраструктури. Введено в дію шість казарм покращеного типу в різних гарнізонах, ще дві буде відкрито найближчим часом, відновлено покриття спортивного майданчика, проведено інші роботи.

Василь Зубанич запросив усіх бажаючих, особливо молодь, вступати до військових лав.

«У бригаді склалися хороші відносини між командирами і  військовими, сформувався дружній колектив. Нам потрібні всі - починаючи від кухаря, закінчуючи снайперами. Тому всіх, кому дозволяє вік і стан здоров’я, запрошуємо долучатися до служби у Збройних силах України, адже ми маємо формувати сучасну, потужну армію. Наша єдність зупинила агресора у 2014 році, в  єдності – наша сила тепер».  

Довідково

Указом Президента України від 23 березня 2015 року      №163/2015 Василю Зубаничу присвоєне звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка»Наприкінці 2015 року він призначений командиром 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, яка дислокується в Коломиї. З початку 2020 року воєнкоматами області у бригаду направлено 117 осіб для проходження служби за контрактом.

Читайте також: Як Коломия "десятку" зустрічала. ФОТО, ВІДЕО