ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Збудувати сміттєпереробний завод у Коломиї - утопія, - Ігор Слюзар

 

Збудувати сміттєпереробний завод у Коломиї утопія. Про це ідеться у статті "Жителі Канади звернулись до президента з вимогою закрити міське сміттєзвалище".

 Завод по переробці сміття сьогодні це тільки розмови – каже Ігор Слюзар. Держава чомусь не хоче надати пільги на сміттєпереробку, саме тому її в Україні й нема. Якщо центральна влада на законодавчому рівні закріпить умови, які зроблять переробку сміття вигідним бізнесом, тільки тоді справа піде далі за розмови. Збудувати завод може тільки інвестор, за комунальні кошти це зробити неможливо. Втім, інвестор прийде тільки тоді, коли побачить вигоду для себе. Поки що в Україні такої вигоди немає.

Завод потрібен, але він може існувати тільки як загальнообласний проект – каже Ігор Слюзар. Тільки в такому випадку цей завод зможе бути забезпечений продуктивною кількістю сміття, адже малі заводи будувати невигідно.

Попередньо свою згоду на будівництво заводу дав Івано-Франківськ. Там, по-перше, доволі велика площа виділена для цього, а по-друге зручне місце з точки зору комунікації та логістики. Однак збудувати завод з переробки сміття зможе тільки інвестор, а для того щоб він прийшов, потрібно, щоб держава створила для нього умови – підсумував Ігор Слюзар.