ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Затримали помічника нардепа з Прикарпаття: відомі причини

У п’ятницю, 14 липня, зранку працівники Національного антикорупційного бюро України затримали директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка, а також трьох високопосадових військовослужбовців, яких підозрюють у розтраті бюджетних коштів на суму майже 30 мільйонів гривень.

Про це у п'ятницю повідомили у прес-службі НАБУ, зазначивши, що розслідування корупційної схеми розпочали ще у листопаді 2016 року. "В ході досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що службові особи ЦБТУ (Центрального бронетанкового управління) ЗСУ Озброєння Збройних Сил України у змові зі службовими особами ДП "Львівський бронетанковий завод", засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 мільйонів гривень", – йдеться у заяві прес-служби.

 Замість нових двигунів для танків Т-72 закуплялись двигуни, які раніше використовувалися. В окремих випадках застарілі двигуни були в неробочому стані.

"До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані - у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо", – додали в Бюро. Наразі правоохоронці затримали п’ятьох осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП "Львівський бронетанковий завод" Романа Тимківа та Олега Ткаченка, а також засновника ТОВ, задіяного у схемі. Як відомо, Роман Тимків є відомим забудівельником в м.Івано-Франківську та співвласником Калуського пивзаводу. Наразі Тимків Роман є помічником-консультантом на громадських засадах депутата Верховної Ради України Юрія Солов’я. Був помiчником у депутатiв:
Чернега Роман Тарасович; Партія "УДАР" Віталія Кличка, 7 скликання. Наразі є помічником на громадських засадах народного депутата Юрія Солов'я.
Народився Роман Тимків 30 сiчня 1973 року у місті Івано-Франківську. Навчався у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу на факультеті автоматизації та електрифікації. Одружений. Виховує доньку. Є засновником і екс-директор будівельної компанії "Екстім" (1997 рік). Нагадаємо, у 2015 році  співробітники управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області заблокували злочинну діяльність міжнародної організованої групи наркоділків. Зловмисники створили дві потужні лабораторії в Івано-Франківській та Черкаській областях для продажу наркотиків як в Україні, так і в країнах ЄС. Вони вирощували марихуану методом гідропоніки, намагаючись селекціонувати більш потужні сорти. Організатором нарколабораторії  є помічник-консультант народного депутата від БПП Юрія Солов'я - Радиш Григорій Григорович. Сам народний обранець підтвердив, що Радиш його консультат та запевнив, що щойно дізнавшись про наркобізнес помічника одразу його звільнив, повідомляє Фіртка.