ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Закон має бути на боці громадян", - Андрій Іванчук закликав відтермінувати  штрафи та перенести строк подання інформації про кінцевих бенефіціарів

З 11 липня по 10 жовтня 2021 року керівники більш ніж мільйона юридичних осіб повинні подати державним реєстраторам документи, передбачені законом, та здійснити оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про кінцевого бенефіціара. За невиконання цієї вимоги компаніям загрожує штраф від 17 до 51 тисячі гривень. 

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендував відтермінувати на 9 місяців строк подання інформації про кінцевих бенефіціарів, повідомляє Економічна правда.

Відтермінувати запровадження штрафів та перенести строк подання інформації про кінцевих бенефіціарів  закликав і народний депутат Андрій Іванчук:

"Закон, перш за все, має бути на боці громадян та захищати їх інтереси. Вважаю, що потрібно відтермінувати запровадження штрафів та перенести строк подання інформації про кінцевих бенефіціарів. Це дасть можливість державному реєстратору опрацювати подану інформацію та дозволить доопрацювати законопроект, зокрема щодо доцільності включення громадських об’єднань, кооперативів, неприбуткових організацій та інших питань.

Більше того, реєстратори фізично не в спромозі опрацювати необхідну кількість юридичних осіб. З одного мільйона юросіб наразі подали інформацію 171 тисяча", - зазначив нардеп і додав фото ЦНАПу у Коломиї.

 

"На фото ЦНАП у м.Коломиї: черги, ажіотаж, загроза штрафів", - йдеться  у дописі.

Читайте також: Андрій Іванчук поїхав у зону ООС привітати 10 бригаду з річницею створення. ФОТО, ВІДЕО

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.