ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За збереження української мови: прикарпатці пікетують під ОДА. ФОТО

Сьогодні, 16 липня, під стінами ОДА прикарпатці вийшли на віче за мову.

Це всеукраїнська акція, її мета - захист української мови, як державної, пише Фіртка.

Активісти зібралися під ОДА через Законопроєкт 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти», який заплановано розглянути сьогодні у парламенті.

«Якщо ми не відстоїмо цього питання, наші діти змушені будуть вивчати російську мову у школах. Це речі, які можна прирівняти до зради. Цим законом ми знищимо нашу мову», - каже Олег Саїк, керівник осередку Галицької партії в Івано-Франківській області.

Анна Крицун каже, що Україну обкладають з різних боків: і з фронту, і з тилу.

«Кому, як не нам, підтримати українську мову. Якщо мови не буде, то яка ми держава? У нас живе багато національностей, ніхто не бунтує, лише росіяни. Українську мову треба захищати», - каже Анна.

Міський голова Руслан Марцінків також виступив перед мітингувальниками. Він зазначив, що важливо сказати на місцях, що громада проти закону.

«Нас не задовільняє поворот до Москви, це спроба їй сподобатися. Після заборон, які переживала українська мова, це шкідництво. Важливо показати, що громада категорично проти цього закону. Під тиском громади ми можемо впливати на рішення щодо прийняття таких законів».

До теми: Коломийські депутати зберуться на сесію в Києві.

Читайте такожАрсеній Яценюк: Спроби ревізії закону про мову - прямий наступ ворожої п‘ятої колони проти України