ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За вихідні гірські рятувальники Прикарпаття врятували п’ятьох людей. ФОТО

Рятувальники Прикарпаття закликають громадян дотримуватися правил безпеки під час походів у гори.
З метою зменшення виникнення нещасних випадків у гірській місцевості, Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпеки під час відпочинку у горах.
Протягом вихідних днів, гірськими рятувальниками Прикарпаття було врятовано п’ять людей.
Зокрема, 28 травня гірськими рятувальниками міста Яремче було надано допомогу чоловіку, який отримав травму нижньої кінцівки водночас забезпечено супровід жінки, яка відчула погіршення самопочуття, з гори Маковиця, та 29 травня працівники пошуково-рятувального відділення міста Ворохта відшукали групу туристів, які зійшли з маршруту.
Головне управління ДСНС в Івано-Франківській області нагадує, що у періоди погіршення погодних умов, любителям гірського відпочинку потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати. А тим, хто все-таки зважиться на таку подорож, варто пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод.
Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн - форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.
Також рятувальники радять користуватися  застосунком "Порятунок у горах".
Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:
• голосових дзвінків;
• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.